Allt behöver inte vara i trä

Inom begreppet ”solid surface” finns en rad nya intressanta material som lämpar sig i ­prod­uktionen av ledstänger och steg. C&D Snickeri har idag stor ­erfarenhet av produktion på området och vi vägleder dig gärna till rätt materialval.

Solid Surface
Dupont Corian® och Wilson Art® är exempel på kompositmaterial som består av naturliga mineraler med akryl som bindemedel. Kombinationen bildar ett massivt, porfritt material som ger ­exceptionella designmöjligheter och lång hållbarhet. Materialet ­lämpar sig utmärkt för ledstänger. Det kan sammanfogas med i det närmaste osynliga skarvar och böjas till alla tänkbara former. Finns i ett stort antal färger och mönster och kan kombineras med t ex trä.
Kvartz-material
Zodiaq® är ett exempel på kvartz-material med tålig, lättskött yta med lyster och djup. Finns i ett stort antal kulörer. Materialet är massivt och tungt – sägs vara ­hårdare än granit och lämpar sig genom sin gedigenhet för t ex trappsteg.
Läderlindat
Klassiker som aldrig går ur tiden. Slitstarkt och snyggt med lång hållbarhet.
Valchromat®
Valchromat® är en ny typ av MDF där varje fiber är helt genomfärgad – samma färg finns genom hela ­materialet. Den höga hållfastheten och fukt­beständigheten hos Valchromat® gör att användningsområdena är många, men vi tycker även att det passar för ledstänger.
Texluce
Texluce är en kombination av massivt trä och transparent plast som skapar ett starkt skiv­material. Lämpligt för allt från bord och dörrar till steg och överliggare. Finns i en rad olika dimensioner och träslag.