Vi kan förbättra ditt första intryck

Av Pia | Publicerat 27 mars, 2017

Det är Kungliga Musikhögskolan väl medveten om. Därför har de anlitat C&D Snickeri för att få en helt kundanpassad disk där estetik samspelar med tillgänglighet för alla. KMH har valt sin huvuddisk i en spännande rund form som ger ett välkomnande intryck. Disken går i klassiska material som mässing och Carrara-marmor, där den lägre delen för funktionshindrade skapar god tillgänglighet och karaktär. KMH är en av många kunder som väljer att satsa på kvalitet och långsiktig hållbarhet för miljön i samarbete med C&D Snickeri.  Vill du också ge ett gott förstaintryck utifrån dina behov? Kontakta oss så berättar vi mer.

Arkitekt: Annika Söderqvist på Sweco Architects i Stockholm

Foto: Tim Meier

Möbelriksdagen utsåg C&D Snickeri till Årets arbetsplats

Av Pia | Publicerat 27 mars, 2017

Trä- och möbelindustrin står inför sin största utmaning någonsin. Kompetensförsörjningsbehovet är stort och bristen på rätt kompetens är förödande. Rätt kompetens skapar konkurrenskraft och är en viktig del för att behålla vår tillverkning i Sverige.

C&D Snickeri arbetar sedan tolv år tillbaka med strategiska metoder för att säkerställa kompetensförsörjningen. Detta har nu uppmärksammats vid årets Möbelriksdag i Tibro som tilldelat C&D Snickeri priset som årets arbetsplats. Att värna om sina anställda bidrar till ökad trivsel, mindre personalomsättning och tryggad kompetens. För dig som kund innebär det att du alltid känna dig trygg med att din produkt tillverkas enligt bästa tillverkningsmetodik och av medarbetare som har de rätta kvalifikationerna för att ta sig an just ditt projekt, vilket betyder mycket för resultatet och leveranssäkerheten. Kontakta oss gärna och berätta vad du vill ha hjälp med!

Ökat intresse för träinredning

Av Pia | Publicerat 27 mars, 2017

Intresset för att inreda i trä ökar i takt med att kraven på hållbarhet, klimatsmarthet och förnybara material vinner mark. På senaste upplagan av Stockholm Furniture Fair hade C&D Snickeri glädjen att samarbete med Sveriges arkitekter och Svenska institutet. I den gemensamma montern WOODLAND visade vi prov på vad trä kan tillföra det offentliga rummet, genom en installation av ledstänger signerade C&D Snickeri. Ledstänger och trappsteg i trä ger en helt annan upplevelse och känsla än motsvarande produkter i stål och betong vilket besökarna kunde få en förnimmelse av här. Läs mer om våra ledstångsprodukter HÄR!

Välkommen till Woodland

Av Pia | Publicerat 30 januari, 2017

mässan

Nu är vi på plats igen….

Av Pia | Publicerat 10 januari, 2017

Produktion C&D

Efter jul- och nyårsledigheter så kör vi nu för fullt igen!

Glöm inte att följa vår vardag på vår Facebooksida eller på vår blogg, eller se våra spännande inredningsuppdrag på vårt Instagram

God Jul och ett Gott Nytt År…

Av Pia | Publicerat 23 december, 2016

jul

Vi vill tacka alla Er som vi haft nöjet att samarbeta med under året som gott!

Nu tar vi lite julledigt och startar upp vår produktion igen den 2 januari

 

 

Organiskt till Landamäreskolan

Av Pia | Publicerat 13 december, 2016

Hur formar man framtidens skolor?

Kanske Landamäreskolan i Biskopsgården kan stå som inspiration för Sveriges kommande skolbyggen? På uppdrag av Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad, har Wahlström & Steijner Arkitekter ritat nya Landamäreskolan. Inspirerad av den omgivande tallskogsbeklädda och sluttande naturen har arkitekten skapat en intressant S-formad, träklädd huskropp som rymmer alla skolans delar från idrottshall, matsal och skolkök till administrativa delar, bibliotek och undervisningslokaler. Landamäreskolan är en F-3 skola planerad för cirka 400 elever. Byggnaden omfattar förutom skollokaler även nytt bibliotek,
matsal och storkök samt idrottshall. Byggnadens exteriör med obehandlad värmebehandlad thermowood av furu och gröna sedumtak speglar även interiören – där björkplywood och industriparkett är tongivande.

C&D Snickeri har tillverkat interiöra spaljéer, bord, koncentrationsboxar, soffor, skärmar, sittgradänger, vatten- och sandlekbord samt en multifunktionsbänk och en receptionsdisk.
Arkitekt: Jürgen Wahlström, Wahlström & Steijner Arkitekter.

Landamäreskolan, Wahlström & Steijner Arkitekter

img_3731 img_3749

Tengbom renoverar i grönt

Av Pia | Publicerat 13 december, 2016

”En modern arkitekt, istället för att fördjupa sig i gångna tider, borde stå bredbent, där de sociala luftdragen går starkast fram.”
Orden kommer från ett av vårt lands mest namnkunniga arkitekter, Ivar Tengbom, uppvuxen i samma lilla stad som C&D Snickeri med byggnader som Stockholms Konserthus och Tändstickspalatset på sin meritlista. År 1906 bildade han tillsammans med Ernst Torulf det som idag är Europas äldsta arkitektbyrå.

När det nu, 110 år senare, är dags för den anrika arkitektbyrån Tengbom att renovera sitt huvudkontor i Stockholm, satsar man på aktivitetsbaserade lokaler. Resultatet är modernt, stort och luftigt med en vacker vy över Gamla stan och Skeppsholmen. C&D Snickeri har fått nöjet att leverera inredningar: bokhyllor, receptionsdisk, väggpartier och pentry. Allt tillverkat av grön plywood.

C&D Snickeri

Rustika kök för svenska Bucks And Spurs

Av Pia | Publicerat 13 december, 2016

Bucks and spurs

Med en rustik och ruff ranchkänsla i ett sparsmakat och modernt formspråk har svenska Bucks and Spurs kammat hem Elle Decoration Swedish Design Award genom sin köksserie Railway, där råsågad ek möter släthyvlad ek på ett raffinerat sätt. De olika köksmodulerna hängs på en vägghängd list vilket medför att de kan flyttas eller ersättas allt eftersom behoven i köket förändras. Köksserien Railway tillverkas av C&D Snickeri.

Strategisk rekrytering

Av Pia | Publicerat 23 november, 2016

rickard-o

I senaste numret av TMF´s medlemstidning Trä & Möbelforum kan man läsa om C&D Snickeris strategier för att säkra framtida kompetensförsörjning

Reportaget finns att läsa nedan

123