Ny lackeringslinje för framtidens produktion

Av Pia Hansson | Publicerat 11 september, 2018

Ny lackeringslinje för framtidens produktion tar form hos oss…. Vi satsar för framtiden och efter ombyggnationer i vår lackeringsavdelning så påbörjas nu installationen av en helt ny lackeringslinje.
Utrustningen är framtagen för att kunna hantera nästa generationsvattenbaserade färger. Arbetsmiljön blir mycket bättre och vårt jordklot blir mindre ledsen….

I dagarna levererades vår nya lackbox…..

Dela inlägg

”I huvudet på en finsnickare”

Av Pia Hansson | Publicerat 13 augusti, 2018

Lagom till vårt 15-årsjubileum gjorde vi något som ingen annan i snickeribranschen tidigare
gjort, i alla fall så vitt vi vet. Vi gav ut en bok. Under titeln C&D Snickeri Greatest Hits
samlade vi några av de mest spännande objekten vi haft nöjet att bidra till.

När vi sedan fyllde tjugo år så firade vi med inget mindre än en uppföljare
– C&D Snickeri Greatest Hits vol II.

I år fyller vi trettio år och självklart presenterar vi en unik broschyr med inspirerande, spännande projekt. Vi har så mycket som vi vill visa och berätta om. I broschyren ”I huvudet på en finsnickare” varvas några av våra senaste inredningsuppdrag med tankar från tre av våra medarbetare –
I huvudet på en finsnickare!

Dela inlägg

C&D Snickeri önskar trevlig sommar….

Av Pia Hansson | Publicerat 5 juli, 2018

Sverige bjuder på högtrycksväder, fotbollshistoria och sommarledigheter!
Så under veckorna 28-31 stänger vi vår verksamhet och njuter av sommaren och önskar Er alla en fortsatt härlig sommar!

Dela inlägg

C&D Snickeri bidrar till Arkitekturbiennalen i Venedig 2018

Av Pia Hansson | Publicerat 3 juli, 2018

C&D Snickeri har tillverkat två av de svenska bidragen till Arkitekturbiennalen i Venedig 2018

Sveriges arkitekter, Svenskt Trä och Folkhem har i år skapat utställningen Plots, Prints and Projections för årets Arkitekturbiennal i Venedig. En utställning som pågår från 24 maj fram till 25 november. C&D Snickeri tog sig an uppdraget att samarbeta med två olika arkitektbyråer.
De inbjudna arkitektkontoren har arbetat med installationer i trä i ett nära samarbete med tillverkningsindustrin. Ett av kontoren behandlar aspekter av utställningens mikroklimat. I utställningen undersöks olika delar av träprocessen och träets inneboende egenskaper. Installationerna har kommit att balansera i skärningspunkten mellan det traditionella hantverket och den digitala tillverkningsprocessen.
I det stora växthuset från 1894 står TAF-arkitekter / Katja Petterssons bidrag Pine to Pine, en hängränna i trä med vatten integrerat som visualiserar hur man ser på användandet av naturens resurser.
Det andra bidraget som C&D Snickeri har varit med och tillverkat är Krupinski/Krupinskas installation Naturalis Brutalis som visar ett stycke svensk tallskog med CNC-frästa modeller integrerade samt en spegelkläddpacklåda.

Dela inlägg

”Table of Discussion”

Av Pia Hansson | Publicerat 13 juni, 2018

Spännande uppdrag har nyligen passerat oss på C&D Snickeri.
Vi har tillverkat två interaktiva bord åt Trä- och Möbelindustri Förbundet, TMF.
”Table of Discussion” är ett demokratiprojekt för unga. Tanken är att ungdomar ska kunna få sin röst hörd och kunna kommunicera direkt med våra riksdagsmän. Bordet skapar en känsla av att man sitter vi samma bord och diskuterar även om ett bord står i riksdagen och det andra är placerat på olika gymnasieskolor. Projektet ska också locka unga att vilja söka sig till träindustrin för framtida arbete. Tillsammans med en kommunikationsbyrå och ett teknikföretag har vi ritat och producerat två bord med integrerad dator, skärm, kamera och högtalare.

Se filmen om ”Table of Discussion”

Läs mer om hur bordet skapades och du kan få möjlighet att sitta vid det på www.tableofdiscussion.com

Följ TM_X på Instagram: @tmx_swe

Dela inlägg

Möbelriksdagen 2018

Av Pia Hansson | Publicerat 16 mars, 2018

Igår deltog C&D Snickeri på Möbelriksdagen 2018 i Värnamo. Möbelriksdagen är en mötesplats för möbel- och inredningsbranschen, beslutsfattare och studenter! Under seminariet med rubriken ”Attraktiv arbetsgivare” deltog bland annat C&D Snickeris HR-chef Pia Hansson, Nevotex försäljningschef Mona Manley samt Codeqs Christer Johansson!
Under galamiddagen senare på kvällen delade C&D Snickeri ut priset till Årets arbetsplats 2018 som i år gick till Kinnarps Skillingaryd! Stort grattis säger vi från C&D Snickeri!

Dela inlägg

Nu finns vi på plats igen….

Av Pia Hansson | Publicerat 2 januari, 2018

Efter en skön jul- och nyårsledighet är vi nu på plats igen…. Vill du komma i kontakt med oss hittar du våra direktnummer på vår kontaktsida HÄR

Du vet väl om att du kan följa vår vardag på vår Facebooksida eller på vår Blogg, eller se våra spännande inredningsuppdrag på vårt Instagram

Häng med oss in i 2018 !

Dela inlägg

Vi önskar alla en God Jul & Gott Nytt År

Av Pia Hansson | Publicerat 22 december, 2017

Vi vill tacka alla Er som vi haft nöjet att samarbeta med under året som gott!

Nu tar vi lite julledigt och startar upp vår produktion igen den 2 januari.

Dela inlägg

Färgstarkt på Tekniska Muséet

Av Pia Hansson | Publicerat 22 december, 2017

TEKNISKA MUSÉET i Stockholm verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv.
Nu har muséet även blivit en kulinarisk attraktion. Stjärnkrögaren Pontus Frithiof har slagit upp dörrarna till muséets nya restaurang – Tekniska By Pontus. Utöver ett
nytt matkoncept i en lekfull och färgsprakande miljö, har man lagt särskild vikt på hållbarhet. Tillsammans med krögaren vill muséet bjuda besökare på en upplevelse som andas framtid, lekfullhet och innovation. Till exempel vill man inspirera till att välja mer närproducerat, mer grönsaker och baljväxter och mindre men bättre kött. Andra lösningar som sticker ut är restaurangens mullmaskin som på 48 timmar förvandlar besökarnas matrester till näringsrik mull.
Tekniska muséet lockar runt 300.000 besökare per år och man räknar med 500–700 gäster per dag i restaurangen. I anslutning till restaurangen skapas också nya ytor för möten, fester och kvällskurser inom teknik, matlagning, såser, bakning och vin.

C&D Snickeri har tillverkat restauranginredning, en monter i entrén, kassadisk, buffébord, sittmöbler, soffor, bås, infällda vitrinskåp och råsågade paneler.
Lomar  arkitekter står bakom formerna.

Dela inlägg