Möbelriksdagen 2018

Av Pia Hansson | Publicerat 16 mars, 2018

Igår deltog C&D Snickeri på Möbelriksdagen 2018 i Värnamo. Möbelriksdagen är en mötesplats för möbel- och inredningsbranschen, beslutsfattare och studenter! Under seminariet med rubriken ”Attraktiv arbetsgivare” deltog bland annat C&D Snickeris HR-chef Pia Hansson, Nevotex försäljningschef Mona Manley samt Codeqs Christer Johansson!
Under galamiddagen senare på kvällen delade C&D Snickeri ut priset till Årets arbetsplats 2018 som i år gick till Kinnarps Skillingaryd! Stort grattis säger vi från C&D Snickeri!

Dela inlägg

Nu finns vi på plats igen….

Av Pia Hansson | Publicerat 2 januari, 2018

Efter en skön jul- och nyårsledighet är vi nu på plats igen…. Vill du komma i kontakt med oss hittar du våra direktnummer på vår kontaktsida HÄR

Du vet väl om att du kan följa vår vardag på vår Facebooksida eller på vår Blogg, eller se våra spännande inredningsuppdrag på vårt Instagram

Häng med oss in i 2018 !

Dela inlägg

Vi önskar alla en God Jul & Gott Nytt År

Av Pia Hansson | Publicerat 22 december, 2017

Vi vill tacka alla Er som vi haft nöjet att samarbeta med under året som gott!

Nu tar vi lite julledigt och startar upp vår produktion igen den 2 januari.

Dela inlägg

Färgstarkt på Tekniska Muséet

Av Pia Hansson | Publicerat 22 december, 2017

TEKNISKA MUSÉET i Stockholm verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv.
Nu har muséet även blivit en kulinarisk attraktion. Stjärnkrögaren Pontus Frithiof har slagit upp dörrarna till muséets nya restaurang – Tekniska By Pontus. Utöver ett
nytt matkoncept i en lekfull och färgsprakande miljö, har man lagt särskild vikt på hållbarhet. Tillsammans med krögaren vill muséet bjuda besökare på en upplevelse som andas framtid, lekfullhet och innovation. Till exempel vill man inspirera till att välja mer närproducerat, mer grönsaker och baljväxter och mindre men bättre kött. Andra lösningar som sticker ut är restaurangens mullmaskin som på 48 timmar förvandlar besökarnas matrester till näringsrik mull.
Tekniska muséet lockar runt 300.000 besökare per år och man räknar med 500–700 gäster per dag i restaurangen. I anslutning till restaurangen skapas också nya ytor för möten, fester och kvällskurser inom teknik, matlagning, såser, bakning och vin.

C&D Snickeri har tillverkat restauranginredning, en monter i entrén, kassadisk, buffébord, sittmöbler, soffor, bås, infällda vitrinskåp och råsågade paneler.
Lomar  arkitekter står bakom formerna.

Dela inlägg

Sveriges Snyggaste kontor 2017

Av Pia Hansson | Publicerat 20 november, 2017

C&D Snickeri har varit med och skapat inredning till ”Sveriges snyggaste kontor 2017″. För sjunde året i rad genomför Fastighetsverige och Lokalnytt tävlingen.
SEB nya kontor i Arenastaden Solna är årets vinnare.
C&D Snickeri har tillverkat och monterat 2500 stycken specialanpassade, brandklassade akustikpaneler i vitpigmenterad furu. C&D Snickeri har genom 7000 montagetimmar klätt in trappor och paneler samt tillverkat sittgradänger, pentryn och konvektorinklädnader.
Arkitekt är Wingårdhs och Krook & Tjäder
Fastighetsägaren Fabege har skapat en innovativ kontorsmiljö med 4500 arbetsplatser på 72 200 kvm.

C&D Snickeri är stolta att för andra året i rad vara med och leverera inredning till vinnarna av”Årets snyggaste kontor”!

 

 

Dela inlägg

C&D Snickeri på Fashion week i Paris

Av Pia Hansson | Publicerat 13 oktober, 2017

Under Fashion week i Paris 27 september till 1 oktober visade svenska design- och modeföretag upp sina vårkollektioner. Annika Grotell på White Arkitekter har ritat utställningen på Institut Suédois i Marais. C&D Snickeri har tillverkat klädracks i vitpigmenterad ask och vitt metallgaller, en kreativ idé från arkitekten att använda handledare till klädracks.

Dela inlägg

Välkommen till nya www.cdsnickeri.se

Av Pia Hansson | Publicerat 25 september, 2017

Nyligen lanserade vi vår nya webbplats. Utöver nya funktioner som responsivitet för datorer, paddor och mobiler har webbplatsen fyllts ut med mer detaljerade beskrivningar om vårt arbete: hur vi gör, vad vi gör och en hel rad case med bilder som vi tror kan vara inspirerande för dig som jobbar med specialinredningar.
Välkommen till nya cdsnickeri.se

Dela inlägg

Sista tryckta utgåvan av Finsnickrat

Av Pia Hansson | Publicerat 25 september, 2017

Det nyhetsbrev som i dagarna lämnar tryckeriet blir det sista i tryckt form. Strax över ett femtiotal utgåvor har det blivit under åren.
Nästa nummer kommer i digital form via e-post. Om du är en trogen läsare – se till att vi har din e-postadress! Boka din fortsatta prenumeration HÄR

Dela inlägg

Segerstedthuset i Uppsala

Av Pia Hansson | Publicerat 25 september, 2017

Under våren 2017 var det klart för inflyttning i ett av Uppsalas större byggprojekt under senare tid – UPPSALA UNIVERSITETS SEGERSTEDTHUSET. Huset, som förutom att inrymma
arbetsplatser för universitetsledningen och förvaltningen, är tänkt att med sin placering och utformning vara lätt nåbar för anställda, studenter och besökare.
Tanken med utformningen är att man genom en öppen och välkomnande byggnad ska kunna bidra till att integrera området bättre i stadsmiljön och med de omgivande kultur minnena. Placeringen kräver en byggnad med hög arkitektonisk kvalitet, som kan berika stadsbilden med respekt för den kulturhistoriska miljön och samtidigt representera hela det moderna Uppsala universitet, menar ägaren akademiska hus.
Huset har fått sitt namn efter Torgny T:son Segerstedt (1908-1999), rektor vid Uppsala universitet 1955–1978.
Ansvarigt arkitektkontor är danska 3XN.
C&D Snickeri har på uppdrag av NCC levererat en 12 meter lång receptionsdisk gjord i planskuren vitek och Corian samt sittgradänger och portaler.

Dela inlägg