C&D Snickeri på Fashion week i Paris

Av Pia Hansson | Publicerat 13 oktober, 2017

Under Fashion week i Paris 27 september till 1 oktober visade svenska design- och modeföretag upp sina vårkollektioner. Annika Grotell på White Arkitekter har ritat utställningen på Institut Suédois i Marais. C&D Snickeri har tillverkat klädracks i vitpigmenterad ask och vitt metallgaller, en kreativ idé från arkitekten att använda handledare till klädracks.

Dela inlägg

Välkommen till nya www.cdsnickeri.se

Av Pia Hansson | Publicerat 25 september, 2017

Nyligen lanserade vi vår nya webbplats. Utöver nya funktioner som responsivitet för datorer, paddor och mobiler har webbplatsen fyllts ut med mer detaljerade beskrivningar om vårt arbete: hur vi gör, vad vi gör och en hel rad case med bilder som vi tror kan vara inspirerande för dig som jobbar med specialinredningar.
Välkommen till nya cdsnickeri.se

Dela inlägg

Sista tryckta utgåvan av Finsnickrat

Av Pia Hansson | Publicerat 25 september, 2017

Det nyhetsbrev som i dagarna lämnar tryckeriet blir det sista i tryckt form. Strax över ett femtiotal utgåvor har det blivit under åren.
Nästa nummer kommer i digital form via e-post. Om du är en trogen läsare – se till att vi har din e-postadress! Boka din fortsatta prenumeration HÄR

Dela inlägg

Segerstedthuset i Uppsala

Av Pia Hansson | Publicerat 25 september, 2017

Under våren 2017 var det klart för inflyttning i ett av Uppsalas större byggprojekt under senare tid – UPPSALA UNIVERSITETS SEGERSTEDTHUSET. Huset, som förutom att inrymma
arbetsplatser för universitetsledningen och förvaltningen, är tänkt att med sin placering och utformning vara lätt nåbar för anställda, studenter och besökare.
Tanken med utformningen är att man genom en öppen och välkomnande byggnad ska kunna bidra till att integrera området bättre i stadsmiljön och med de omgivande kultur minnena. Placeringen kräver en byggnad med hög arkitektonisk kvalitet, som kan berika stadsbilden med respekt för den kulturhistoriska miljön och samtidigt representera hela det moderna Uppsala universitet, menar ägaren akademiska hus.
Huset har fått sitt namn efter Torgny T:son Segerstedt (1908-1999), rektor vid Uppsala universitet 1955–1978.
Ansvarigt arkitektkontor är danska 3XN.
C&D Snickeri har på uppdrag av NCC levererat en 12 meter lång receptionsdisk gjord i planskuren vitek och Corian samt sittgradänger och portaler.

Dela inlägg

Coriandiskar till Hertz

Av Pia Hansson | Publicerat 25 september, 2017

HERTZ biluthyrning har lokaler i Nordstan i Göteborg. Nu har de dekorerats med nya bokningsdiskar i futuristisk stil. Diskarna har finesser som höj- och sänkbart stativ samt integrerad
LED-belysning. Ytorna och flera detaljer är utförda i Corian. Corian är ett solitt ytmaterial som går att kombinera i olika kulörer, gravera, fräsa och temoforma.
C&D Snickeri är sedan ett antal år tillbaka auktoriserad Corian- och Resopalproducent och har med åren fått en gedigen erfarenhet att bearbeta materialen.

Dela inlägg

Vi kan förbättra ditt första intryck

Av Petra Willners | Publicerat 27 mars, 2017

Det är Kungliga Musikhögskolan väl medveten om. Därför har de anlitat C&D Snickeri för att få en helt kundanpassad disk där estetik samspelar med tillgänglighet för alla. KMH har valt sin huvuddisk i en spännande rund form som ger ett välkomnande intryck. Disken går i klassiska material som mässing och Carrara-marmor, där den lägre delen för funktionshindrade skapar god tillgänglighet och karaktär. KMH är en av många kunder som väljer att satsa på kvalitet och långsiktig hållbarhet för miljön i samarbete med C&D Snickeri.  Vill du också ge ett gott förstaintryck utifrån dina behov?
Kontakta oss så berättar vi mer.

Arkitekt: Annika Söderqvist på Sweco Architects i Stockholm

Foto: Tim Meier

Dela inlägg

Ökat intresse för träinredning

Av Elin Lans | Publicerat 27 mars, 2017

Intresset för att inreda i trä ökar i takt med att kraven på hållbarhet, klimatsmarthet och förnybara material vinner mark. På senaste upplagan av Stockholm Furniture Fair hade C&D Snickeri glädjen att samarbete med Sveriges arkitekter och Svenska institutet. I den gemensamma montern WOODLAND visade vi prov på vad trä kan tillföra det offentliga rummet, genom en installation av ledstänger signerade C&D Snickeri. Ledstänger och trappsteg i trä ger en helt annan upplevelse och känsla än motsvarande produkter i stål och betong vilket besökarna kunde få en förnimmelse av här. Läs mer om våra ledstångsprodukter HÄR!

Ledstänger_Woodland
Dela inlägg

Möbelriksdagen utsåg C&D Snickeri till Årets arbetsplats

Av Elin Lans | Publicerat 27 mars, 2017

Trä- och möbelindustrin står inför sin största utmaning någonsin. Kompetensförsörjningsbehovet är stort och bristen på rätt kompetens är förödande. Rätt kompetens skapar konkurrenskraft och är en viktig del för att behålla vår tillverkning i Sverige.

C&D Snickeri arbetar sedan tolv år tillbaka med strategiska metoder för att säkerställa kompetensförsörjningen. Detta har nu uppmärksammats vid årets Möbelriksdag i Tibro som tilldelat C&D Snickeri priset som årets arbetsplats. Att värna om sina anställda bidrar till ökad trivsel, mindre personalomsättning och tryggad kompetens. För dig som kund innebär det att du alltid känna dig trygg med att din produkt tillverkas enligt bästa tillverkningsmetodik och av medarbetare som har de rätta kvalifikationerna för att ta sig an just ditt projekt, vilket betyder mycket för resultatet och leveranssäkerheten. Kontakta oss gärna och berätta vad du vill ha hjälp med!

C&D_Personal_Ledstänger
Dela inlägg

Välkommen till Woodland

Av Elin Lans | Publicerat 30 januari, 2017
Dela inlägg

Nu är vi på plats igen….

Av Elin Lans | Publicerat 10 januari, 2017

Efter jul- och nyårsledigheter så kör vi nu för fullt igen!

Glöm inte att följa vår vardag på vår Facebooksida eller på vår blogg, eller se våra spännande inredningsuppdrag på vårt Instagram

C&DSnickeri
Dela inlägg