Personliga in- och utblickar från Sveriges mest utpräglade designsnickeri.

Kontakta mig!

Möbelriksdagen 2018

Av Elin Lans | Publicerat 16 mars, 2018

Igår deltog C&D Snickeri på Möbelriksdagen 2018 i Värnamo. Möbelriksdagen är en mötesplats för möbel- och inredningsbranschen, beslutsfattare och studenter! Under seminariet med rubriken ”Attraktiv arbetsgivare” deltog bland annat C&D Snickeris HR-chef Pia Hansson, Nevotex försäljningschef Mona Manley samt Codeqs Christer Johansson!
Under galamiddagen senare på kvällen delade C&D Snickeri ut priset till Årets arbetsplats 2018 som i år gick till Kinnarps Skillingaryd! Stort grattis säger vi från C&D Snickeri!

Dela inlägg

Matsalsinredning i ask och marmor

Av Pia Hansson | Publicerat 14 mars, 2018

Bajram tillverkar matsalsinredning till Gullmarsstrand Hotell & Konferens. Diskar i askfanérad MDF och toppskivor i marmor.

Dela inlägg

Årets Arbetsplats

Av Pia Hansson | Publicerat 13 mars, 2018

För nästan exakt ett år sedan blev vi på C&D Snickeri tilldelade priset som Årets Arbetsplats 2017 inom svensk träindustri! Vi är lika stolta än idag av denna fantastiska utmärkelse….
På torsdag kommer vi ha den stora äran att vara prisutdelare vid Möbelriksdagen i Värnamo. Bästa Arbetsplats 2018 ska utses!

Dela inlägg

Öppet Hus Kramfors

Av Pia Hansson | Publicerat 13 mars, 2018

Har du vägarna förbi Kramfors? Är du nyfiken på Möbel och byggnadshantverksprogrammet? Kanske din framtida studieplats? Nu på fredag den 16 mars har du chansen att träffa studenterna och få möjlighet att ta del av Byggnadshantverk, Möbelsnickeri eller Möbeltapetsering. Öppet Hus 10-16

Dela inlägg

Montering disk

Av Pia Hansson | Publicerat 13 mars, 2018

I dagarna har vi monterat en receptionsdisk på Stenungsunds Arena

Dela inlägg

Internationella Kvinnodagen…

Av Pia Hansson | Publicerat 8 mars, 2018

Idag uppmärksammar vi den Internationella Kvinnodagen med en bild på kvinnorna på C&D Snickeri. Kvinnor inom träindustrin är sedan historien i minoritet.
Tyvärr finns det massor av tjejer som tvekar inför att bryta könsvallen och välja ett industriprogram på gymnasiet. Att välja ett gymnasieprogram sker under en period i livet då identitetsuppbyggandet är i full gång och omvärldens syn och bedömning vad som är ”rätt val” för ”rätt kön” är mycket viktigt.
Vi på C&D Snickeri vill dra vårt strå till stacken och visa på att i det nya, moderna arbetslivet arbetar tjejer i typisk manliga miljöer och på lika villkor.

Dela inlägg

Mönsterläggning ekfanér

Av Pia Hansson | Publicerat 7 mars, 2018

Vi tillverkar spännande konferensbord med specialformer och måtten 7,5×2 meter.
Ytskikt i ekfanér med mönsterläggning och överfanerade kantlister av massiv ek.

Se vårt bildspel från en del av processen……

Dela inlägg

FORMA din framtid

Av Pia Hansson | Publicerat 6 mars, 2018

Framtiden väntar. För dig som är ung finns massor av möjligheter. Många av dessa hittar du inom trä- och möbelindustrin.
På instagramkontot TM_X kommer du kunna följa vår egen Jonas Kvist under en serie av sex poster om hans erfarenheter och om vad han gör idag!
HÄNG MED!
https://www.instagram.com/tmx_swe/

Foto: Sebastian Streith

Dela inlägg

FSC-certifierad ask

Av Pia Hansson | Publicerat 28 februari, 2018

Fjällrävens konceptbutiker etablerar sig nu över hela världen med en inredning som har ett tydligt fokus på trä, hantverk och möbelsnickeri. Butiksinredning som bord, hyllor, lådförvaringar och rack till Fjällräven Brand Stores tillverkas av C&D Snickeris Tareq och Mohammad!
Materialet är sorterad, FSC-certifierad ask!

Dela inlägg

Almir och Abdi ….

Av Pia Hansson | Publicerat 27 februari, 2018

Säg HEJ till Almir och Abdi,  våra praktikanter från årskurs 1 på Ållebergsgymnasiets träteknik! Efter en termin i skolbänken och genomgång av maskinpark mm är nu dessa elever hos på praktik.
Tidiga mornar, matlåda och tillverkning av butiksinredning i ask står nu på schemat!

Dela inlägg