Personliga in- och utblickar från Sveriges mest utpräglade designsnickeri.

Kontakta mig!

C&D Snickeri önskar trevlig sommar…..

Av Pia Hansson | Publicerat 5 juli, 2018

Sverige bjuder på högtrycksväder, fotbollshistoria och sommarledigheter!
Så under veckorna 28-31 stänger vi vår verksamhet och njuter av sommaren och önskar Er alla en fortsatt härlig sommar!

 

Dela inlägg

C&D Snickeri bidrar till Arkitekturbiennalen i Venedig 2018

Av Pia Hansson | Publicerat 3 juli, 2018

C&D Snickeri har tillverkat två av de svenska bidragen till Arkitekturbiennalen i Venedig 2018

Sveriges arkitekter, Svenskt Trä och Folkhem har i år skapat utställningen Plots, Prints and Projections för årets Arkitekturbiennal i Venedig. En utställning som pågår från 24 maj fram till 25 november. C&D Snickeri tog sig an uppdraget att samarbeta med två olika arkitektbyråer.
De inbjudna arkitektkontoren har arbetat med installationer i trä i ett nära samarbete med tillverkningsindustrin. Ett av kontoren behandlar aspekter av utställningens mikroklimat. I utställningen undersöks olika delar av träprocessen och träets inneboende egenskaper. Installationerna har kommit att balansera i skärningspunkten mellan det traditionella hantverket och den digitala tillverkningsprocessen.
I det stora växthuset från 1894 står TAF-arkitekter / Katja Petterssons bidrag Pine to Pine, en hängränna i trä med vatten integrerat som visualiserar hur man ser på användandet av naturens resurser.
Det andra bidraget som C&D Snickeri har varit med och tillverkat är Krupinski/Krupinskas installation Naturalis Brutalis som visar ett stycke svensk tallskog med CNC-frästa modeller integrerade samt en spegelkläddpacklåda.

Dela inlägg

Vill Du bli en i vårt team?

Av Pia Hansson | Publicerat 25 juni, 2018

Vill Du vara med och inreda Sverige?

Just nu söker vi en medarbetare för Kalkyl / Innesälj

Läs mer under vår sida ”Jobba här”

Dela inlägg

Glad midsommar

Av Pia Hansson | Publicerat 21 juni, 2018

Det sägs att midsommarnatten är magisk. När natten är som ljusast pyntar vi med ängsblommor, klär en midsommarstång, dansar och firar ljuset i flera dagar…..

I bondesamhällets folktro var midsommarnatten en av årets mest magiska nätter, då naturen flödade av krafter. Gränsen mellan människornas värld och det övernaturligas rike troddes vara tunnare än vanligt och det finns många berättelser om fantastiska saker som kunde hända denna natt.

Läkeväxter sades vara extra kraftfulla och samlades därför under midsommarnatten. Midsommardaggen var också eftertraktad; gick man barfota i den skulle man hålla sig stark och frisk under året. Daggen samlades också för att bota sjukdomar och för att få bröd och öl att jäsa ordentligt under året. På en del ställen besökte man även speciella midsommarkällor och drack av vattnet i dem för att få hälsa och kraft.

Midsommar var också en lämplig tid för skattsökare. Det sades att förtrollade skatter då steg upp ur jorden och blev synliga för människor. Om man lyckades vara tyst kunde man få tag i dem – bröt man tystnaden försvann de däremot för alltid.

Spådomar och varsel var vanliga i bonde­samhället. De stora hög­tiderna under året ansågs lämpa sig särskilt väl för att förutsäga framtiden. Midsommar var ju kärlekens högtid och ville man veta vem man skulle leva med var detta rätt tidpunkt….. 🙂

Så…. nu stänger vi vår produktion några dagar och ägnar oss åt skattjakter, barfotavandring i daggen och magiska drömmar! 😉

Vi önskar alla en härlig och glad midsommar!

Dela inlägg

YA-Förenar arbete och lärande

Av Pia Hansson | Publicerat 19 juni, 2018

Yrkesintroduktionsanställningar förenar arbete och lärande!
Långt namn – enkel idé! Med en YA-anställning lär man sig jobbet på jobbet. Anställningsformen ger dig som arbetsgivare en möjlighet att säkra arbetsplatsens framtida kompetensbehov.

Andreas flyttade från Stockholm för att jobba på C&D Snickeri i Falköping

Dela inlägg

Fredagsfeeling på C&D Snickeri…..

Av Pia Hansson | Publicerat 15 juni, 2018

MAXA FREDAGSFEELINGEN MED OSS!!!

Trevlig helg önskar vi på C&D Snickeri

”Flossa – Hur svårt kan det vara?!”

Flossa C&D Snickeri from CD Snickeri on Vimeo.

Dela inlägg

Ljuddämpande takmoduler i ask

Av Pia Hansson | Publicerat 14 juni, 2018

Takmoduler i ask med ljudabsorberande mossa är just nu under produktion hos oss på C&D Snickeri. Svensk handplockad mossa från ”Nordgröna”.
”Made in Sweden” i sin helhet!

Dela inlägg

”Table of Discussion”

Av Pia Hansson | Publicerat 13 juni, 2018

Spännande uppdrag har nyligen passerat oss på C&D Snickeri.
Vi har tillverkat två interaktiva bord åt Trä- och Möbelindustri Förbundet, TMF.
”Table of Discussion” är ett demokratiprojekt för unga. Tanken är att ungdomar ska kunna få sin röst hörd och kunna kommunicera direkt med våra riksdagsmän. Bordet skapar en känsla av att man sitter vi samma bord och diskuterar även om ett bord står i riksdagen och det andra är placerat på olika gymnasieskolor. Projektet ska också locka unga att vilja söka sig till träindustrin för framtida arbete. Tillsammans med en kommunikationsbyrå och ett teknikföretag har vi ritat och producerat två bord med integrerad dator, skärm, kamera och högtalare.

Se filmen om ”Table of Discussion”

Läs mer om hur bordet skapades och du kan få möjlighet att sitta vid det på www.tableofdiscussion.com

Följ TM_X på Instagram: @tmx_swe

Dela inlägg

Receptionsdisk tar form….

Av Pia Hansson | Publicerat 12 juni, 2018

Ytorna räcker knappast till hos oss ibland. Just nu fylls stora delar av vårt fabriksgolv av en vacker receptionsdisk till Lidingö Stadshus. Svängda former med mycket funktioner håller på att ta form. Klädd i askfanérad mdf och toppskivor och bänkskivor i komposit.

Dela inlägg

TACK Arvidssons Städ

Av Pia Hansson | Publicerat 29 maj, 2018

Här är dom!!

Angelica och Jeanette!!
Arvidssons Städ & Service! Det är dom här tjejerna som håller rent och snyggt i våra lokaler.
Det är dom här tjejerna som gör oss glada varje vecka 🙂

Vi är så tacksamma att det är just NI som tar hand om vårt städ!

Dela inlägg