Personliga in- och utblickar från Sveriges mest utpräglade designsnickeri.

Kontakta mig!

Hälsodag med Johanna

Av Pia Hansson | Publicerat 16 september, 2019

Tack världens bästa Fysioterapeut Johanna Ring som i fredags coachade och inspirerade oss alla på C&D Snickeri! Vikten av rätt kost, motion och återhämtning för att hålla oss friska och orka bättre! Dagen avslutades med en tuff stafettkamp uppför slalombacken 😅😅😅

Dela inlägg

Tandvårdshuset Malmö, i nya härliga lokaler

Av Pia Hansson | Publicerat 12 september, 2019

Tandläkare Pär Johansson, har nyligen flyttat sin verksamhet, Tandvårdshuset, till nya fräscha lokaler på Backavägen 25 i Malmö. C&D Snickeri har fått vara med och leverera spännande, anpassade lösningar i form av ribbpaneler i ek, kaffestation, receptionsdisk, ledstänger  mm…

I veckan var vi på plats och fotade denna ljusa och välkomnande miljö. Idag bjuder bloggen på en “sneak peak” och inom kort finner du vårt bildgalleri uppdaterat med mer bildmaterial.

Du kan följa Tandvårdshuset på instagramkontot @tandvardshusetmalmo

 

Dela inlägg

Häfele inspirerar

Av Pia Hansson | Publicerat 11 september, 2019

Nyligen hade vi besök av Häfele som kom för att utbilda, inspirera och visa nyheter gällande belysningsdetaljer och ljudsystem. Flertalet medarbetare hade chansen att få en presentation och det hela avlutades med korv och bröd ute på gården!

Vi tackar Häfele för besöket!

Dela inlägg

Weland AB förnyar

Av Pia Hansson | Publicerat 4 september, 2019

Året var 1947. I en liten verkstad på 35 kvadratmeter börjar svågrarna Weland Andersson och Johannes Johannesson att tillverka vingmuttrar. Företaget hette Firma Vingmuttern och var embryot till dagens Welandskoncern med idag 1000 anställda.

Weland har nyligen byggt ett nytt, stort kontor med omklädningsrum i Smålandsstenar. C&D Snickeri har tillverkat omklädningsrumsskåp i ek specialdesignade för Welands behov med kundens egna rostfria socklar. Kontoren inreds också med specialinredning från oss på C&D Snickeri. Inredning såsom skrivbord och skåp i ek.

Bild från montage av skåp i Smålandstenar.

Dela inlägg

Stockholms Nationalmuseum

Av Pia Hansson | Publicerat 28 augusti, 2019

Stockholms Nationalmuseum är Sveriges ledande konst- och designmuseum. Nyligen var vi och åt lunch på den härliga restaurangen på museet. TAF Arkitekter ritade en del av inredningen som vi på C&D Snickeri sedan tillverkade och levererade förra hösten. Den kopparklädda kaffestationen har fått en fin patina och sofforna med ryggar som stora taveldukar är riktigt bekväma.
Väl värt ett besök!

Dela inlägg

Butiksinredning

Av Pia Hansson | Publicerat 15 augusti, 2019

Bajram lägger sista handen på tillverkning av butiksinredning till Gant i Örebro. Kassadisk och övrig butiksinredning med  integrerad belysning och övrig teknik.

Dela inlägg

Trappan…steg 3…

Av Pia Hansson | Publicerat 13 augusti, 2019

Idag bjuder vi uppföljning av vårt spännande “trapptillverkningsprojekt”…. step by step!

Dela inlägg

Sommarens färgglada Pop up-bibliotek

Av Pia Hansson | Publicerat 8 augusti, 2019

Järfälla bibliotek har tagit ett härligt initiativ att möta barn som vanligtvis inte besöker biblioteket.

Under våren har C&D Snickeri tillverkat ett mobilt, färgglatt Pop up-bibliotek.  Det består av ett litet färgglatt hus på en vagn med massor av lådor och hemliga luckor som innehåller böcker, spel, utklädningskläder och andra överraskningar. Pop up-biblioteket har tagits fram efter workshops med barn och unga i kommunen. De har kommit med önskemål om funktioner och användningsområden. Ord som rörelse, överraskningar, färger och lustfylld har format vad som nu är Järfälla biblioteks pop up-bibliotek.

 

Dela inlägg

Trappan…steg 2…

Av Pia Hansson | Publicerat 2 juli, 2019

Med bilder på vårt senaste “trapptillverkningsprojekt” som växer fram i produktionen vill vi passa på att informera om att vi håller semesterstängt mellan v.28 – v.31

Oavsett om du redan har landat i solstolen eller ska kämpa några veckor till, så vill vi på C&D Snickeri, önska dig en RIKTIGT SKÖN SOMMAR!!

Dela inlägg

Tekniska utmaningar…

Av Pia Hansson | Publicerat 25 juni, 2019

I ett större projekt ingick ett litet, men nog så utmanande, uppdrag. En spännande teknisk utmaning att tillverka konsoler, komplett körda i vår CNC

Dela inlägg