Personliga in- och utblickar från Sveriges mest utpräglade designsnickeri.

Kontakta mig!

Sommar & Sol

Av Pia Hansson | Publicerat 3 juli, 2020

Nu ser vi fram emot lite svensk sommar och ledighet. Idag kör vi städning och leveranser och startar igång igen med nytankad energi igen den 3 augusti.

Trevlig sommar önskar vi alla våra medarbetare, kunder, leverantörer och alla andra glada människor.

Tareq, Ahmad och Hannes laddar för sommar och sol 👍

Dela inlägg

Livsluft från Livsdal

Av Pia Hansson | Publicerat 29 juni, 2020

En luftrenare från Livsdal bygger på samma teknik som används på sjukhus och inom rymdindustrin för att skapa säkra inomhusklimat. I Livsdals luftrenare möts överlägsen prestanda och prisbelönt svensk form.
I dagarna står ett antal luftrenare, tillverkade på C&D Snickeri, klara för leverans till kund.

Dela inlägg

Biblioteksinredning, barnavdelning

Av Pia Hansson | Publicerat 26 juni, 2020

Falköpings Biblioteks barnavdelningen får i dagarna ny, spännande inredning. C&D Snickeri har tillverkat och just nu monteras miljöerna “Borgen” och “Skogen”.
Inredning tillverkad i genomfärgad mdf i olika grå kulörer, blandat med ekfanér.

Dela inlägg

Sittbänkar klädda med grön Bolonmatta

Av Pia Hansson | Publicerat 18 juni, 2020

Idag packas och levereras det färdiga sittbänkar till IT Gymnasiet i Uppsala. Bänkarna är tillverkade i massiv björk och täckmålade och klädda med en grön Bolonmatta.

Byggherre NCC
Arkitekt Tengbom

Dela inlägg

C&D AWARD 2020 – FANNY ALLBÄCK

Av Pia Hansson | Publicerat 12 juni, 2020

Vi är mycket glada över att få presentera FANNY ALLBÄCK till 2020 års stipendiat till minne av Daniel Johansson och Henry Grönberg – C&D AWARD

Motivering:

”Driven entreprenör med ett starkt engagemang inom trähantverket”, Det beskriver årets stipendiat Fanny Allbäck. Med hjärtat djupt rotat inom trähantverket så startade hon 2013, efter studenten på Kinnarps Träteknik, företaget; F. Allbäcks Finsnickeritjänster och har sedan dess jobbat med både renovering och nytillverkning av fönster och dörrar.
Fanny har tävlat i Yrkes-SM, deltagit i SM i Ung Företagsamhet samt är en god förebild för att locka tjejer till en för övrigt mansdominerad bransch.
En sann entreprenör som värnar om hantverket precis som Daniel Johansson och Henry Grönberg alltid gjorde.

 

* C&D Award är ett stipendium på 10 000kr som utdelas årligen med syfte att uppmuntra unga förmågor som på ett särskilt sätt utmärkt sig genom hantverkskunnande och framåtanda på sin resa till den trätekniska branschen.

Dela inlägg

Komplex renovering av Sveriges Nationalmuseum

Av Pia Hansson | Publicerat 9 juni, 2020

På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringen av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Det är ett av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid. Nya, moderna krav gällande klimat, säkerhet, tillgänglighet, brandsäkerhet och logistik har varit en utmaning.

C&D Snickeri är stolt leverantör av bland annat 3,5 meter höga och rejält tunga, säkerhetsklassade dörrar i valnöt.

Bilder från tillverkningen i produktionen på C&D Snickeri i Falköping och på plats på vårt fantastiska Nationalmuseum.

 

Dela inlägg

Stora snickerier kräver starka snickare

Av Pia Hansson | Publicerat 2 juni, 2020

Spännande konferensbord med måtten 3,17×1,20m tar form i vår produktion. Ett vackert, enhetligt fanér ska limmas i vår fanérpress. Många starka armar som får hjälpa till!

Dela inlägg

Hållbart företagande!

Av Pia Hansson | Publicerat 26 maj, 2020

För att uppfylla kvalitetsstandarden ISO 9001 och standarden för miljöledningssytem ISO 14001 ska ledningssystemen revideras enligt bestämda intervaller! Idag pågår extern revision på plats på C&D Snickeri. Återcertifiering är omfattande då revisorer pratar med medarbetare och kunder för att få en så nyanserar och en riktig bild av vår verksamhet som möjligt! De jämför processer och rutinbeskrivningar med verkligheten! Allt i syfte att säkerställa att ledningssystemet uppfyller kraven i ISO 9001 och 14001 och att ledningssystemet efterlevs.

Dela inlägg

C&D Snickeris “korv-och-bröd-dag”

Av Pia Hansson | Publicerat 18 maj, 2020

Idag firar vi C&D Snickeris alldeles egna ”korv-och-bröd-dag”..🌭🌭🌭
Vinden avtog, grillen glödde och mätta blev vi! Tack Tobbe, vår egen grillmästare för goda korvar!! 👏

Dela inlägg

Ansvarsfullt brukade skogar

Av Pia Hansson | Publicerat 15 maj, 2020

Vi på C&D Snickeri lär oss mer om ansvarsfullt brukade skogar. Skogen ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen. Ett ansvarsfullt skogsbruk ser till så att skogen också på lång sikt kan ge de här nyttigheterna. Trä och träbaserade produkter har att antal egenskaper som gör att de har en given plats i ett hållbart och kretsloppsinriktat samhälle. Vår ambition är att bli ännu bättre i dessa frågor.

Dela inlägg