Landamäreskolan


Fyrkantiga lösningar? Inte på Landamäreskolan.
Sedd från ovan ser Landamäreskolan i Länsmansgården, Göteborg, ut som bokstaven S. Den är till 80 procent byggd i trä och andra förnyelsebara material med fasad av furu och sedumväxter på taket. Skolan har en öppen planlösning med flexibla undervisningsrum i två våningar. Här finns inga fyrkantiga rum eller korridorer. De runda formerna speglar och inspirerar till ett nytt sätt att lära där öppenheten synliggör eleverna och deras utveckling.

Arkitekt: Wahlström & Steijner Arkitekter

Om projektet:
För oss på C&D Snickeri var Landamäreskolan ett projekt som innefattade höga krav på hållbarhet och miljöhänsyn med en kvalitetsnivå anpassad för kreativa barn i stillhet och rörelse. Bland våra snickerier märks interiöra spaljéer, bord, soffor, skärmar, koncentrationsboxar, sittgradänger, vatten- och sandlekbord, multifunktionsbänk samt receptionsdisk. Materialmässigt utnyttjade vi ljusheten och styrkan hos björk och ask.

Sagt om projektet:
Många tycker att Landamäreskolan ser dyr ut men den är inte dyrare än en vanlig skola. Trä är dessutom slitstarkt och billigare att underhålla i längden.

Charlotte Odbratt, projektledare på lokalförvaltningen.

Andra projekt som kanske kan vara intressanta

Katarina Nilsson, Försäljning C&D Snickeri
Vill du veta mer om projektet?

Kontakta mig!