Personliga in- och utblickar från Sveriges mest utpräglade designsnickeri. Kontakta oss!

God Jul & Gott Nytt År!

Av Katarina | Publicerat 21 december, 2023

Vi önskar alla kunder , samarbetspartner och medarbetare en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Under vecka 52 håller vi stängt.

 

 

Dela inlägg

C&D Award

Av Katarina | Publicerat 19 juni, 2023

Till Minne av Daniel Johansson & Henry Grönberg delar C&D Snickeri ut ett årligt stipendium till unga lovande förmågor inom den trätekniska branschen.

Hantverkskunnande, framåtanda och entreprenörskap premieras.

 

Årets stipendium har tilldelats:

Martin Davidsson

Träteknikerutbildningen i Hammarö

Martin Davidsson
Dela inlägg

Internationella Kvinnodagen

Av Katarina | Publicerat 8 mars, 2023

Idag vill vi uppmärksamma den internationella kvinnodagen på C&D Snickeri! Vi vill vara en arbetsplats där alla ges samma möjligheter till att lyckas. Sandra, Jonna, Julia, Veronica, Katarina och Cornelia har olika roller i företaget: projektledare, finsnickare, ekonom och kundkontakter.

Dela inlägg

Claes med elever på besök!

Av Katarina | Publicerat 27 september, 2022

En klass från industritekniska programmet Rudbecksgymnasiet i Tidaholm besökte oss idag. Deras lärare Claes Johansson var en gång med och startade C&D Snickeri.  Det finns inriktning mot svetsteknik och mot produkt- och maskinteknik (CNC). Putte som jobbar med vår CNC grupp och Kalle på ledstångsavdelningen berättade om vår verksamhet. Det är stor brist på dessa yrkeskategorier så det är bara att gratulera till ett bra val av utbildning! Vi önskar grabbarna lycka till!

Claes
claes
Dela inlägg

Sommar 2022

Av Katarina | Publicerat 8 juli, 2022
Dela inlägg

C&D AWARD 2022 utsedd

Av Katarina | Publicerat 3 juni, 2022

Vi är mycket glada över att få presentera Martin Andrésson till 2022 års stipendiat till minne av Daniel Johansson och Henry Grönberg – C&D AWARD

Motivering:

”Martin har alltsedan starten på Träteknikerutbildningen i Hammarö visat på en otrolig bredd av hantverkskunnande med allt ifrån hantering av maskiner till bearbetning av material. Med bakgrund som byggnadssnickare har han tagit flera stora steg för att utveckla sin kunskap och kreativitet och möjliggöra sina visioner inom möbelsnickeri. Han behärskar allt ifrån Cad och CNC till att med äldre tekniker framställa sina produkter Martin har visat på en sällsynt god förmåga att tillgodogöra sig utbildningen och har med nyfikenhet och intresse hittat egna vägar och har i dagarna skickat in en fullödig ansökan med bevis på hans goda hantverkskunnande till Carl Malmstens för att fortsätta sin resa.”

 

* C&D Award är ett stipendium på 10 000kr som utdelas årligen med syfte att uppmuntra unga förmågor som på ett särskilt sätt utmärkt sig genom hantverkskunnande och framåtanda på sin resa till den trätekniska branschen.

Martin Andresson
Stol Martin
C&D award 2022
Dela inlägg

Paviljong i Borås

Av Katarina | Publicerat 30 mars, 2022

Vinst för Okidokis Borås paviljong på (d)arc awards i London

Tillverkad i Falköping på C&D snickeri i samarbete med Rydlersbygg!

Stort grattis!

Dela inlägg

8 mars internationella kvinnodagen

Av Katarina | Publicerat 8 mars, 2022

Vi vill uppmärksamma en av våra kvinnliga medarbetare Jonna Karlsson som gör ett toppen jobb i vårt snickeri. Hon har jobbat 16 år hos oss främst med våra steg och ledstänger.

Dela inlägg

Framtiden på C&D snickeri är i dina händer!

Av Katarina | Publicerat 19 januari, 2022

Funderar du på att välja ett program inom inredning, trä och teknik? Det är helt rätt för dig som vill skapa, utmana och designa i en framtidsbransch fylld med spännande karriärer. När du går Hantverksprogrammet, Teknikprogrammet eller Industritekniska programmet får du antingen automatiskt högskolebehörighet eller möjlighet att läsa in det, om du vill kunna plugga vidare efteråt. Efter examen är du därför redo att börja jobba direkt, starta eget eller plugga vidare. Det är vad vi kallar att inte stänga några dörrar till framtiden, utan bygga sina egna.

 

 

 

Dela inlägg

Jordbruksverket – Skogsstyrelsen nominerade

Av Katarina | Publicerat 7 oktober, 2021

http://ssk.lokalnytt.se/info/20735

Sveriges snyggaste kontor 2021, gå in och rösta i länken ovan!

Vi har varit med och levererat en FSC® certifierad inredning till Jordbruksverket/Skogsstyrelsens fina kontor i Jönköping.

 

Information
Stad möter natur
Lingon, granit och rapsfält. Det är några av färgskalorna du möts av om du besöker nybyggda kontorskomplexet Dialogen i Jönköping. Jordbruksverket och Skogsstyrelsen är de första att inta kvarteret Skeppsbron som ligger intill natursköna Munksjön. Dialogen – ritad av Tengbom – är en av de första byggnaderna som ska ersätta det gamla industriområdet, och fylla det med liv. En smal byggnad möjliggör gott om dagsljus och bjuder på storslagna utblickar som stärker kopplingen till den omgivande naturen. Hållbarhetstänket går hela vägen från omsorg för omgivning till återbrukad inredning och BREEAM-certifiering Excellent.

Kontorskonceptet: En vandring genom Sverige
Tengbom har tagit fram ett inredningskoncept baserat på Sveriges skogsregioner och odlingszoner. Konceptet speglar en vandring genom Sverige där gestaltningen stöttas av en bred färgpalett och en bas av naturmaterial, som sten och varierande träslag. Upplevelsen av naturen tar sig uttryck i alltifrån detaljer till gemensamhetsytor.

Ett aktivitetsbaserat arbetssätt med möjlighet till samarbete
Inredningskonceptet baserar sig på ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Därför möts medarbetaren av öppna ytor, zonering och alltmer avskilda rum ju längre ut från mittenkärnan man kommer. De två bottenplanen är gemensamma ytor för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen vilket skapar en mötesplats för samarbete. Här finner vi navet – en konferensdel, inspirerande mötesytor och matsalen som öppnar upp sig mot Munksjön och Jönköpings stadskärna.

Fakta
Arkitekter och inredningskoncept: Tengbom
Färdigställt: 2021
Area: 15 500 kvm
Fotograf: Jansin & Hammarling

Dela inlägg