C&D Award 2023

Av Katarina | Publicerat 19 juni, 2023

Till Minne av Daniel Johansson & Henry Grönberg delar C&D Snickeri ut ett årligt stipendium till unga lovande förmågor inom den trätekniska branschen.

Hantverkskunnande, framåtanda och entreprenörskap premieras.

 

Årets stipendium har tilldelats:

Martin Davidsson

Träteknikerutbildningen i Hammarö

Martin Davidsson
Dela inlägg

Sommar 2023

Av Katarina | Publicerat 1 juni, 2023

Vi håller semesterstängt för vår verkstad under veckorna 28-31 i år.

Vi önskar en trevlig sommar!

Dela inlägg

Internationella Kvinnodagen 2023

Av Katarina | Publicerat 8 mars, 2023

Idag vill vi uppmärksamma den internationella kvinnodagen på C&D Snickeri! Vi vill vara en arbetsplats där alla ges samma möjligheter till att lyckas. Sandra, Jonna, Julia, Veronica, Katarina och Cornelia har olika roller i företaget: projektledare, finsnickare, ekonom och kundkontakter.

Dela inlägg

Kontor inrett av C&D Snickeri nominerat till Guldstolen

Av Katarina | Publicerat 15 februari, 2023

Forsman Bodenfors

Forsman Bodenfors kontor i Göteborg ritat av Olsson Lyckefors arkitekter är nominerade till Guldstolen 2022 av Sveriges arkitekter.

 

 

Dela inlägg

Sommar 2022

Av Katarina | Publicerat 8 juli, 2022
Dela inlägg

C&D AWARD 2023

Av Katarina | Publicerat 8 april, 2022

C&D AWARD
Hantverkskunnande, framåtanda, entreprenörskap

Stipendium till minne av Daniel Johansson och Henry Grönberg

C&D Award är ett stipendium som utdelas årligen med syfte att uppmuntra unga förmågor som på ett särskilt sätt utmärkt sig genom hantverkskunnande och framåtanda på sin resa till den trätekniska branschen.

Daniel Johansson (1967-2016) och Henry Grönberg (1939 – 2019), var två drivna entreprenörer med ett stort intresse inom trähantverket, entreprenörskap och affärsmannaskap.

Daniel var en av grundarna till C&D Snickeri och tilldelades ett antal utmärkelser, bland annat ”Årets företagare i Falköping 1993”, ”Årets Gnosjöare 2002”. Dessutom tilldelades Daniel både gesäll- och mästarbrev som möbelsnickare.

Henry Grönberg, drev och utvecklade framgångsrikt ett flertal företag och verksamheter i och runt Falköpingsområdet. Henry utvecklade ett påtagligt affärssinne, var en god ledargestalt och visade prov på nyfikenhet, vilja och mod att utveckla framgångsrika verksamheter. Henry var även en av Daniels mentorer.

Till minne av dessa båda entreprenörer vill C&D Snickeri uppmuntra unga förmågor att föra Daniels och Henrys stafettpinne vidare

All information finner du på vår hemsida

www.cdsnickeri.se/stipendium

Sista ansökningsdag är 28 april 2023

Dela inlägg

Tack för i år och God Jul!

Av Katarina | Publicerat 22 december, 2021

Nu närmar det sig jul och vi vill tacka alla våra kunder och samarbetspartner för ett fint år!

Vi väljer att skänka en gåva till BRIS.

Vi tar lite julledigt i mellandagarna och ser fram emot 2022.

 

God Jul & Gott Nytt År önskar vi alla på C&D snickeri!

Dela inlägg

Trevlig sommar!

Av Katarina | Publicerat 9 juli, 2021

Tack alla kunder och personal! Nu stänger vi för sommarsemester vecka 28-31.

Dela inlägg

C&D Snickeri är certifierade enligt FSC®

Av Katarina | Publicerat 30 oktober, 2020

C&D Snickeri kan leverera specialinredningar tillverkade av FSC® certifierad råvara som kommer från ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt skogsbruk.

Vi har under en lång tid aktivt arbetat med miljöfrågor, vi är ISO 14001 certifierade och jobbar med återbruk. Det var ett naturligt steg för oss att FSC-certifiera vårt företag. Just nu är vårt första projekt i full gång!

www.https://se.fsc.org/se-se

 

FSC Logotype
Dela inlägg

Nationalmuseum, Stockholm

Av Pia Hansson | Publicerat 20 augusti, 2020

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum.På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringar av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Det är en av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid. 

C&D Snickeri har tillverkat ett 100-tal inerdörrar i olika storlekar och utförda. Ny teknik, märke och säkerhet finns inbyggt i de dörrar som återskapats i originalutseende. C&D Snickeri har utöver innerdörrarna, även tillverkning anpassade, vackra ledstänger och en stor del av inredningen till Nationalmuseets restaurang tillsammans med arkitekt, formgivare och konstnärer. Soffor, skåp, bänkar, bord, brickvagnar, diskar, kaffe- och vattenstationer.

Det är med stolthet som C&D Snickeri har haft och bidrag till det prestigefyllda uppdraget till Stockholm och Sverige och ny museiupplevelse i en unik kulturmiljö från 1866, säger Katarina Nilsson , försäljningsansvarig på C&D Snickeri . Det är fantastiskt roligt att få utföra ett jobb i en byggnad som renoveras för första gången på 150 år.

Dela inlägg