Trevlig sommar!

Av Katarina | Publicerat 9 juli, 2021

Tack alla kunder och personal! Nu stänger vi för sommarsemester vecka 28-31.

Dela inlägg

C&D Snickeri är certifierade enligt FSC®

Av Katarina | Publicerat 30 oktober, 2020

C&D Snickeri kan leverera specialinredningar tillverkade av FSC® certifierad råvara som kommer från ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt skogsbruk.

Vi har under en lång tid aktivt arbetat med miljöfrågor, vi är ISO 14001 certifierade och jobbar med återbruk. Det var ett naturligt steg för oss att FSC-certifiera vårt företag. Just nu är vårt första projekt i full gång!

www.https://se.fsc.org/se-se

 

FSC Logotype
Dela inlägg

Nationalmuseum, Stockholm

Av Pia Hansson | Publicerat 20 augusti, 2020

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum.På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringar av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Det är en av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid. 

C&D Snickeri har tillverkat ett 100-tal inerdörrar i olika storlekar och utförda. Ny teknik, märke och säkerhet finns inbyggt i de dörrar som återskapats i originalutseende. C&D Snickeri har utöver innerdörrarna, även tillverkning anpassade, vackra ledstänger och en stor del av inredningen till Nationalmuseets restaurang tillsammans med arkitekt, formgivare och konstnärer. Soffor, skåp, bänkar, bord, brickvagnar, diskar, kaffe- och vattenstationer.

Det är med stolthet som C&D Snickeri har haft och bidrag till det prestigefyllda uppdraget till Stockholm och Sverige och ny museiupplevelse i en unik kulturmiljö från 1866, säger Katarina Nilsson , försäljningsansvarig på C&D Snickeri . Det är fantastiskt roligt att få utföra ett jobb i en byggnad som renoveras för första gången på 150 år.

Dela inlägg

Falköpings Bibliotek – Barnavdelning

Av Pia Hansson | Publicerat 20 augusti, 2020

Spännande och lekfull inredning till Falköpings Biblioteks barnavdelning.
C&D Snickeri har tillverkat och monterat miljöerna “Borgen” och “Skogen”.
Inredning tillverkad i genomfärgad mdf i olika grå kulörer, blandat med ekfanér.

Mer inspirerande bilder hittar du i vårt webbgalleri

Dela inlägg

C&D AWARD

Av Pia Hansson | Publicerat 20 augusti, 2020

Vi är mycket glada över att få presentera FANNY ALLBÄCK till 2020 års stipendiat till minne av Daniel Johansson och Henry Grönberg – C&D AWARD

Motivering:

”Driven entreprenör med ett starkt engagemang inom trähantverket”, Det beskriver årets stipendiat Fanny Allbäck. Med hjärtat djupt rotat inom trähantverket så startade hon 2013, efter studenten på Kinnarps Träteknik, företaget; F. Allbäcks Finsnickeritjänster och har sedan dess jobbat med både renovering och nytillverkning av fönster och dörrar.
Fanny har tävlat i Yrkes-SM, deltagit i SM i Ung Företagsamhet samt är en god förebild för att locka tjejer till en för övrigt mansdominerad bransch.
En sann entreprenör som värnar om hantverket precis som Daniel Johansson och Henry Grönberg alltid gjorde.

* C&D Award är ett stipendium på 10 000kr som utdelas årligen med syfte att uppmuntra unga förmågor som på ett särskilt sätt utmärkt sig genom hantverkskunnande och framåtanda på sin resa till den trätekniska branschen.

Dela inlägg

Östermalms Saluhall

Av Pia Hansson | Publicerat 21 april, 2020

Östermalms Saluhall är en av Stockholms stads vackraste tegelbyggnader från sent 1800-tal. Det var 2012 som Stockholms stad fattade beslutet att Saluhallen skulle renoveras. Saluhallen är kulturminnesskyddad vilket innebär att Stockholms Stadsmuseum varit noga med att så mycket som möjligt från originalbyggnaden bevarats. Den stjärnformade planritningen från 1888 har därför återskapats och man har behållit originaldetaljer i form av färger, målningar och snickerier. Östermalms Saluhall har genomgått den mest omfattande renoveringen på 130 år och har fått tillbaka sin forna glans och utvecklats till en modern och hållbar handelsplats.

C&D Snickeri har varsamt monterat ned och märkt upp de gamla snickerierna. C&D Snickeris uppdrag har varit att bevara så mycket som möjligt och tillverka ny inredning i originalutseende. I vissa fall har delar ersatts av inredning som genom åren försvunnit, till exempel svarvades nya pelare till salustånden.

Uppdraget har varit unikt för C&D Snickeris verksamhet, säger projektledare Emil Carlson. Kombinationen av nytillverkning och framförallt det omfattande restaureringsarbetet har varit en spännande utmaning.
Detaljerna andas historia och är linoljemålade efter gamla metoder.

Projektet som för C&D Snickeris del har pågått i fyra år och tusentals timmars arbete senare återinvigdes den 5 mars 2020

Dela inlägg

Tokyo 4 – En hyllning till möbelhantverket

Av Pia Hansson | Publicerat 21 april, 2020

I samband med att designföretaget ASPLUND fyllde trettio år togs en serie möbelförvaring fram av formgivarna Anya Sebton och Eva Lilja Löwenhielm. En möbelserie som är en hyllning till Sveriges alla skickliga möbelhantverkare. Tokyo 4, möbelserien i spännande fanérval såsom Rio Palisander, Fågelögonlönn, Amerikansk Valnötsrot och Olivask, materialval där hantverket sätts i fokus.
Läs mer i pressreleasen – KLICKA HÄR

Dela inlägg

C&D AWARD 2020

Av Pia Hansson | Publicerat 12 februari, 2020

C&D AWARD
Hantverkskunnande, framåtanda, entreprenörskap

Stipendium till minne av Daniel Johansson och Henry Grönberg

C&D Award är ett stipendium som utdelas årligen med syfte att uppmuntra unga förmågor som på ett särskilt sätt utmärkt sig genom hantverkskunnande och framåtanda på sin resa till den trätekniska branschen.

Daniel Johansson (1967-2016) och Henry Grönberg (1939 – 2019), var två drivna entreprenörer med ett stort intresse inom trähantverket, entreprenörskap och affärsmannaskap.

Daniel var en av grundarna till C&D Snickeri och tilldelades ett antal utmärkelser, bland annat ”Årets företagare i Falköping 1993”, ”Årets Gnosjöare 2002”. Dessutom tilldelades Daniel både gesäll- och mästarbrev som möbelsnickare.

Henry Grönberg, drev och utvecklade framgångsrikt ett flertal företag och verksamheter i och runt Falköpingsområdet. Henry utvecklade ett påtagligt affärssinne, var en god ledargestalt och visade prov på nyfikenhet, vilja och mod att utveckla framgångsrika verksamheter. Henry var även en av Daniels mentorer.

Till minne av dessa båda entreprenörer vill C&D Snickeri uppmuntra unga förmågor att föra Daniels och Henrys stafettpinne vidare

All information finner du på vår hemsida

www.cdsnickeri.se/stipendium

Sista ansökningsdag är 30 april 2020

Dela inlägg

6.200 kvadratmeter med återbruk

Av Pia Hansson | Publicerat 11 februari, 2020

Bibliotek, kulturskola, restaurang och medborgarkontor ryms i byggnaden vid Selma Lagerlöfs torg i Backa i Göteborg. 6.200 kvadratmeter har inretts till nittio procent med återanvända möbler. Aldrig tidigare i Sverige har ett inredningsprojekt i den här skalan lyckats nå så hög grad av återbruk. Grunden i inredningen har varit befintliga möbler som har tidigare använts på olika ställen inom stadsdelen, såsom bibliotek, seniorverksamhet och kontor. De möblerna har sedan kompletterats med nyinköpta begagnade möbler och re-design som byggs efter egna ritningar med återanvänt material.
C&D Snickeri fick uppdraget av WHITE ARKITEKTER

”När vi såg upphandlingen till Stadsdelshuset Selma tyckte vi genast att det såg spännande ut både miljömässigt och för framtida affärer. Vi är vana att producera möbler med hög finish och inredning som är färdigritad av arkitekter och formgivare. I Selma projektet så var det restmaterial och återbrukade möbler som skulle få en ny design, vilket gjorde att våra medarbetare fick ta många beslut om färgkombinationer och materialval. White Arkitekter i Göteborg hade tagit fram konceptet och ramarna. Vi skulle inte dölja att det var återvunnet material och kapade kanter skulle lämnas synliga, alla möbler taggades med Selma namnet i slutet av projektet. Vi kontaktade många kollegor i branschen för att samla in material vi skulle kunna återbruka. Vedum, Lundbergsmöbler, Noas, Lammhults och Fredricssons Trä var några av som bidrog med material till projektet. Vi fick mycket erfarenhet som vi kommer ha stor nytta av i kommande projekt.”, säger Katarina Nilsson, försäljningsansvarig på C&D Snickeri

Dela inlägg

Vara Konserthus, Sparbanken Black Box

Av Pia Hansson | Publicerat 10 februari, 2020

När Vara Konserthus utökar sin repertoar med ett helt nytt scenrum görs det plats för fler scenupplevelser. Den svarta lådan kan fyllas med allt ifrån konserter, dansföreställningar och teater till mässor, konferenser och föreläsningar. Det som gör den sk Blackboxen unik är möjligheten att variera typ av scen och variant av sittning. Till skillnad från den nuvarande konsertsalen finns det mycket mer spelrum vad det gäller utformning av rummet och möjlighet att skapa olika stämningar. Flexibiliteten gör att det finns utrymme för allt ifrån 260 personer på läktare upp till 1 000 personer stående.

C&D Snickeri har haft förmånen att tillverka rund receptionsdisk i svart och brun genomfärgad MDF med mässingsdetaljer och en cafédisk i vitpigmenterad massiv ask. Inklädnad i metallaminat och genomfärgad MDF till ny garderobsdisk samt paneler i metallaminat vid entrépartiet till Black box.

Arkitekt: ABAKO Arkitektkontor AB

Dela inlägg