Segerstedtshuset Uppsala Universitet


Funktionell design med extrem passform. 
Segerstedthuset är en ny byggnad om totalt 25 000 kvadratmeter som har uppförts för Uppsala universitet, där universitetets ledning och stödfunktioner kommer att samlas. Huset har en stor öppen yta i hjärtat av huset och inrymmer 600 kontorsplatser tillsammans med arkiv, restaurang och studentservice. Fastigheten har uppförts av NCC.

Arkitekt: 3XN

Om projektet:
C&D Snickeri har tillverkat en 12 meter lång receptionsdisk i planskuren vitek i kombination med vit Corian. Tillverkningen var en rejäl utmaning då ytorna möter varandra som fasetter, och för att kunna visualisera hur effektfullt slutresultatet skulle bli, gjordes först ett fullskaleprov som vann kundens gillande. Bland övrig inredning signerad C&D Snickeri, märks ramar i planskuren vitek samt sittplansteg i ek i stentrappan.

Andra projekt som kanske kan vara intressanta

Robert Löf, Projektledare C&D Snickeri
Vill du veta mer om projektet?

Kontakta mig!