Jordbruksverket – Skogsstyrelsen nominerade

Av Katarina | Publicerat 7 oktober, 2021

http://ssk.lokalnytt.se/info/20735

Sveriges snyggaste kontor 2021, gå in och rösta i länken ovan!

Vi har varit med och levererat en FSC® certifierad inredning till Jordbruksverket/Skogsstyrelsens fina kontor i Jönköping.

 

Information
Stad möter natur
Lingon, granit och rapsfält. Det är några av färgskalorna du möts av om du besöker nybyggda kontorskomplexet Dialogen i Jönköping. Jordbruksverket och Skogsstyrelsen är de första att inta kvarteret Skeppsbron som ligger intill natursköna Munksjön. Dialogen – ritad av Tengbom – är en av de första byggnaderna som ska ersätta det gamla industriområdet, och fylla det med liv. En smal byggnad möjliggör gott om dagsljus och bjuder på storslagna utblickar som stärker kopplingen till den omgivande naturen. Hållbarhetstänket går hela vägen från omsorg för omgivning till återbrukad inredning och BREEAM-certifiering Excellent.

Kontorskonceptet: En vandring genom Sverige
Tengbom har tagit fram ett inredningskoncept baserat på Sveriges skogsregioner och odlingszoner. Konceptet speglar en vandring genom Sverige där gestaltningen stöttas av en bred färgpalett och en bas av naturmaterial, som sten och varierande träslag. Upplevelsen av naturen tar sig uttryck i alltifrån detaljer till gemensamhetsytor.

Ett aktivitetsbaserat arbetssätt med möjlighet till samarbete
Inredningskonceptet baserar sig på ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Därför möts medarbetaren av öppna ytor, zonering och alltmer avskilda rum ju längre ut från mittenkärnan man kommer. De två bottenplanen är gemensamma ytor för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen vilket skapar en mötesplats för samarbete. Här finner vi navet – en konferensdel, inspirerande mötesytor och matsalen som öppnar upp sig mot Munksjön och Jönköpings stadskärna.

Fakta
Arkitekter och inredningskoncept: Tengbom
Färdigställt: 2021
Area: 15 500 kvm
Fotograf: Jansin & Hammarling

Dela inlägg