C&D Snickeri bidrar till Arkitekturbiennalen i Venedig 2018

Av Pia Hansson | Publicerat 3 juli, 2018

Sveriges arkitekter, Svenskt Trä och Folkhem har i år skapat utställningen Plots, Prints and Projections för årets Arkitekturbiennal i Venedig. En utställning som pågår från 24 maj fram till 25 november. C&D Snickeri tog sig an uppdraget att samarbeta med två olika arkitektbyråer.
De inbjudna arkitektkontoren har arbetat med installationer i trä i ett nära samarbete med tillverkningsindustrin. Ett av kontoren behandlar aspekter av utställningens mikroklimat. I utställningen undersöks olika delar av träprocessen och träets inneboende egenskaper. Installationerna har kommit att balansera i skärningspunkten mellan det traditionella hantverket och den digitala tillverkningsprocessen.
I det stora växthuset från 1894 står TAF-arkitekter / Katja Petterssons bidrag Pine to Pine, en hängränna i trä med vatten integrerat som visualiserar hur man ser på användandet av naturens resurser.
Det andra bidraget som C&D Snickeri har varit med och tillverkat är Krupinski/Krupinskas installation Naturalis Brutalis som visar ett stycke svensk tallskog med CNC-frästa modeller integrerade samt en spegelkläddpacklåda.

Dela inlägg