C&D Snickeri får rekordorder till det nya Ekofisk hotellet

Av Elin Lans | Publicerat 14 juni, 2012

ekofisk_hotell_cdsnickeri

Visualisering av ekofisk plattformen. Bild: SMOE

C&D Snickeri har valts som partner av SMOE varvet i Singapore för att att bygga de gemensamma utrymmena i boendemodulen på en oljeplattform i Nordsjön. SMOE, är det  helägda varvet Semb Corp Marine i Singapore, som bygger en oljeplattform till det norska gas- och oljefältet Ekofisk i Nordsjön. Den 10 000 ton tunga plattformen har en prislapp på nästan fyra miljarder kronor.

Det nya Eofisk centret kommer att ha 552 en-mans hytter. Den nya byggnaden kommer också att ha en flygplats på taket, med uppskattningsvis 50 dagliga ankomster och avgångar med helikopter, två hangarer för både permanent stationerade helikoptrar, 10 Freefall räddningsbåtar hängande klara för användning under hotellet. Detta “552-rums hotell” blir Norges näst största hotell, endast Oslo Plaza är större med 676 rum.

C&D Snickeri har fått uppdraget att inreda de gemensamma utrymmena i boendedelen. Det är hög standard med exklusiva material och speciella normer för sjöfart och offshore med brandklassning, ljudklassning och särskild dokumentation.

C&D Snickeri ska vara klara med sin del av plattformen till nästa vår.

“För oss är detta en rekordorder och ett erkännande av vår kvalitet, kompetens och kapacitet” säger Daniel Johansson, Vd för C&D Snickeri”

Dela inlägg