C&D Snickeri lanserar Antibactirail™ – Antiseptiska ledstänger

Av Elin Lans | Publicerat 16 maj, 2011

antibactirail_cdsnickeri

Än i dag används standardakrylat och latexfärger i stor omfattning vid ommålning och renovering av hygienkänsliga lokaler som finns till exempel inom livsmedels- och läkemedelsindustrin såväl som i sjukhusmiljöer. I dessa miljöer kan höga fukthalter tillsammans med värme ge en god grogrund för olika typer av mikroorganismer att få fäste och öka i omfattning. Temperaturskiftningar, som gör att underlaget expanderar och krymper, kan skapa ytterligare problem. I dessa sammanhang har standardfärger ingen kapacitet att eliminera problemet – med påföljd att kostnaden för hygienhållningen blir hög, likaså bruket av rengörings- och desinfektionsmedel.

Nu lanserar C&D Snickeri en innovativ lösning för att eliminera denna problematik:

Antibactirail™ – antiseptiska ledstänger.

– Vi tror detta kan vara en högintressant nyhet, inte minst för våra uppdragsgivare inom sjukvården. Antiseptiska ledstänger borde vara aktuellt i alla offentliga miljöer men i synnerhet på sjukhus och i vårdinrättningar, säger Jenny Schubert, ansvarig för projektet på C&D Snickeri.

Antibactirail™ erbjuds i en rad olika utföranden och den antiseptiska behandligen innebär ingen inskränkning vad gäller kulörer – i dagsläget kan NCS-kulörer levereras, dock innefattas ej klarlacker. Den behandling Antibactirail™ genomgår kan även tillämpas på andra produkter från C&D Snickeri, till exempel inredningsdetaljer och möbler.

Dela inlägg