C&D Snickeri tillverkar inredning av återbrukat material

Av Pia Hansson | Publicerat 19 februari, 2019

Nya Stadsdelshuset vid Selma Lagerlöfs torg i Göteborg kommer få en alldeles unik inredning. 6 200 kvadratmeter rumsyta ska fyllas med återvunna möbler och material.

White arkitekter i Göteborg har tagit fram ett koncept som bygger på att C&D Snickeri ska tillverka ett stort antal möbler av återbrukat material. En annorlunda process där arkitekterna har ett grundkoncept, men där materialet och C&D´s kreativa medarbetare styr hur själva möbeln kommer se ut i slutändan.
Independent Interior projektleder och samarbetar tätt med C&D Snickeri för att få material, logistik och montage att fungera.

C&D Snickeri har en spännande roll i projektet och hjälper till med att justera befintliga möbler från flera olika stadsdelskontor som sedan ska flyttas med till den nya byggnaden, spillmaterial tas om hand och blir till nya möbler.
– Just nu är vi inne i en fas av insamling av restmaterial till alla möblerna. Vi sparar restmaterial i vår egen produktion, Vestia som bygger huset bidrar med en del, kollegor i branschen och grossister hjälper till och bidrar med olika skrivmaterial, berättar Katarina Nilsson, försäljningsansvarig på C&D Snickeri

Återbrukskonceptet innebär ett annat förhållningssätt till både produkter och arbetsprocess, det stämmer bra med C&D´s eget miljöarbete och känns rätt inför framtiden.

Bilder: White Arkitekter Göteborg

Dela inlägg