Färgstarkt på Tekniska Muséet

Av Pia Hansson | Publicerat 22 december, 2017

TEKNISKA MUSÉET i Stockholm verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv.
Nu har muséet även blivit en kulinarisk attraktion. Stjärnkrögaren Pontus Frithiof har slagit upp dörrarna till muséets nya restaurang – Tekniska By Pontus. Utöver ett
nytt matkoncept i en lekfull och färgsprakande miljö, har man lagt särskild vikt på hållbarhet. Tillsammans med krögaren vill muséet bjuda besökare på en upplevelse som andas framtid, lekfullhet och innovation. Till exempel vill man inspirera till att välja mer närproducerat, mer grönsaker och baljväxter och mindre men bättre kött. Andra lösningar som sticker ut är restaurangens mullmaskin som på 48 timmar förvandlar besökarnas matrester till näringsrik mull.
Tekniska muséet lockar runt 300.000 besökare per år och man räknar med 500–700 gäster per dag i restaurangen. I anslutning till restaurangen skapas också nya ytor för möten, fester och kvällskurser inom teknik, matlagning, såser, bakning och vin.

C&D Snickeri har tillverkat restauranginredning, en monter i entrén, kassadisk, buffébord, sittmöbler, soffor, bås, infällda vitrinskåp och råsågade paneler.
Lomar  arkitekter står bakom formerna.

Dela inlägg