Interiörer till nya Mimers hus

Av Elin Lans | Publicerat 8 juli, 2016

Det ursprungliga MIMERS HUS i Kungälv är från 2004 men under 2015 fick AF Bygg Göteborg uppdraget av Kungälvs kommun att förnya och skapa ett kultur- och kunskapscentra med fler möjligheter till möten och kreativt skapande.
I nya Mimers Hus ryms kulturhus med biblioteket i tre plan med 12 meter i takhöjd, en utställningshall, teater med scen och akustik för teater, konsert, dans och musikal. I lokalerna finns även hörsalar och café.

I samarbete med Wingårdhs arkitektkontor skapades en byggnad där idén bakom husens design är att det ska vara lätt att se varandra, att spana och kommunicera, att mötas och bli inspirerad. Det har skapats nya läs- och sagorum, en ny ateljé och ny cafédel. Flera av de nya rummen byggdes som entresol i bibliotekslokalen och platsbyggdes för att sedan lyftas på plats och dockas ihop med planet ovanför. En ny sittrappa byggdes för att skapa en mer naturlig passage till Bibliotekets nästa plan.

C&D Snickeri har levererat inredningar såsom cafédisk, bokhylla sagorum, bokhylla läsrum, sittrappa, schacknisch, sittmöbel och paneler.

Mimers_hus_C&DSnickeri
Mimers_Hus_C&DSnickeri
Dela inlägg