Kurorten Mösseberg åter till sin forna glans

Av Elin Lans | Publicerat 15 oktober, 2010

Kurorten Mösseberg, belägen på Mössebergsluttningen i Falköping, uppfördes i samband med att dragningen av ­västra stambanan. År 1867 tillträdde den förste badläkaren vid Mösseberg, i ”den ståtligaste och vackraste badanstalt som detta land dittills skådat”, som det uttryckts i historiebeskrivningarna.

Sedan dess har Kurorten Mösseberg haft en rad olika funktioner – som kurort för lungsjuka under 1800-talets slutskede – och därefter som faschionabel hotellinrättning för en lång rad celebriteter, från kungar och drottningar till artister och författare.

Under sommaren 2010 drabbades Kurorten Mösseberg av en brand men genom heroiska insatser från personal och hotellboende lyckades hela den unika besättningen av jugendmöbler räddas från vatten och lågor. Kurhotellet är nu åter i drift och just nu pågår renoveringsarbete av kök, matsal och ett antal hotellrum. I samband med detta får entréhall och matsal en ny interiör där man sneglat tillbaka på kurortens ursprung – i synnerhet vid tiden runt sekelskiftet.

C&D Snickeri har fått uppdraget att leverera biblioteks- och matsalsinredning på uppdrag av ägaren bräcke diakoni. Bakom inredningsidéerna finns Katrin Borgenhard, K Design, i samarbete med Sehéler Network AB.

Dela inlägg