Lekfullt i Luma barnbibliotek

Av Elin Lans | Publicerat 8 maj, 2012

LUMA BIBLIOTEK i Hammarby Sjöstad öppnade första gången 2003. Men under våren 2011 var det dags för verksamheten att flytta till nya, större lokaler i Lumafabriken.

I de nya lokalerna har barnverksamheten fått större plats – med mer plats för barn och mer utrymme för barnens utveckling. Här kan man läsa i lumalampan, gå på upptäcksfärd i skafferiet eller mysa tillsammans i ljudfåtöljen utöver de ordinarie tjänsterna som att låna böcker, film, musik, läsa tidningar och surfa på nätet. Här finns även speciella interiörer som en djungel och barnens egen dockteater. Biblioteket är en del av stadens satsning på en biblioteksstruktur som går ut på att biblioteken ska ligga där stockholmarna är och vara öppna när människor har tid att vara där.

C&D Snickeri har fått vara en del i det kreativa arbetet med biblioteket och levererat i det närmsta all fast och lös inredning: klätterloft, läslampan, klädstammar, djungelklätterloft, djungelvägg, studiehörna mm. Inredningen till Luma Bibliotek har fått sin form av Marge arkitekter/Urban design och C&D Snickeri har fått uppdraget av Bååth & Bååth AB.

luma_cdsnickeri
luma_cdsnickeri
Dela inlägg