Nationalmuseum, Stockholm

Av Pia Hansson | Publicerat 20 augusti, 2020

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum.På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringar av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Det är en av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid. 

C&D Snickeri har tillverkat ett 100-tal inerdörrar i olika storlekar och utförda. Ny teknik, märke och säkerhet finns inbyggt i de dörrar som återskapats i originalutseende. C&D Snickeri har utöver innerdörrarna, även tillverkning anpassade, vackra ledstänger och en stor del av inredningen till Nationalmuseets restaurang tillsammans med arkitekt, formgivare och konstnärer. Soffor, skåp, bänkar, bord, brickvagnar, diskar, kaffe- och vattenstationer.

Det är med stolthet som C&D Snickeri har haft och bidrag till det prestigefyllda uppdraget till Stockholm och Sverige och ny museiupplevelse i en unik kulturmiljö från 1866, säger Katarina Nilsson , försäljningsansvarig på C&D Snickeri . Det är fantastiskt roligt att få utföra ett jobb i en byggnad som renoveras för första gången på 150 år.

Dela inlägg