Nytt koncept för Atrium Ljungberg

Av Elin Lans | Publicerat 11 september, 2013

atrium_ljungbergs_CDSnickeri

På uppdrag av BSK Arkitekter har vi fått uppdraget att leverera inredning till fastighetsutvecklarna Atrium Ljungbergs nya huvudkontor i Sickla. BSKs vision har varit att skapa Sveriges bästa kontor, både utifrån varumärke och nya arbetsmetoder och idag har Atrium Ljungberg ett effektivare huvudkontor med bättre samarbete och nöjdare medarbetare.

”Att rita ett kontor handlar idag inte bara om att bestämma om det ska vara ett öppet kontorslandskap eller inte. Ett företag kan höja sig över mängden genom att optimera sina lokaler och därmed skapa förutsättning till större omsättning och högre lönsamhet”, berättar BSK Arkitekter.

I Atrium Ljungbergs fall har man velat skapa ett nytt tänkande med fokus på informella mötesplatser för att öka synergierna mellan olika avdelningar. Kontoret öppnades upp helt och hållet och istället har man skapat platser för avskildhet och möten genom spännande ”gläntor” – tyggläntan, soffgläntan, byggläntan osv. Bland de nyttjade materialen i inredningen märks framförallt lönn, björkplywood och polerad mässing.

atrium_ljungbergs_cdsnickeri
atrium_ljungbergs_cdsnickeri
Dela inlägg