Prisbelönt skrapa med inredning från C&D Snickeri

Av Elin Lans | Publicerat 23 september, 2015

I NORDIC CHOICE HOTELS nya 400-rummare belägen vid FRIENDS ARENA i Solna har Wingårdhs arkitekter skapat ett intressant landmärke – ett hotell där fasaden perforerats med runda fönster på alla plan, vilka tillsammans bildar en stram grafik, påtaglig på distans. Idén ger en spännande upplevelse på insida såväl som utsida, där rummen påverkas individuellt av fönstrens olika storlekar: från 1,4 till 2 meter i diameter. Byggnaden fick under 2013 Solna stads stadsmiljöpris.

– Det nya hotellet är ett landmärke för arenastaden genom sin höjd och smäckra utformning. Fasaden med sin runda fönster i olika storlekar ger hotellet en magnifik utformning. Hotellet syns vida omkring. Det gör det lätt för alla som ska besöka hotellet och Arenastaden att orientera sig. Det är en byggnad som förskönar Solnas stadsbild, säger stadsbyggnadskommunalrådet i Solna stad, Anders Ekegren.

På insidan har C&D Snickeri varit involverade genom tillverkning av receptionsdiskar i sten och Corian med inslag av mosaik, ett antal dryckesstationer och buffédiskar mm. Baren på våning 25 har inslag av mässing och till flertalet miljöer i byggnaden har C&D Snickeri levererat panelväggar i ask.

Uppdragsgivare är PEAB.

Nordic_choice_hotels_C&DSnickeri
Nordic_choice_hotels_C&DSnickeri
Nordic_choice_hotels_C&DSnickeri
Dela inlägg