Rekryteringsdag!

Av Elin Lans | Publicerat 8 september, 2010

Rekryteringsdagen fokuserar på branschens framtid

Trä- och möbelindustrin har ett stort rekryteringsbehov under de närmsta åren. Siffror pekar på att branschen kommer att behöva anställa cirka 7.000 nya medarbetare de kommande åren. Bara under det senaste året anställdes över 2.500 personer.

Företagen måste själva ta ansvar i denna fråga, säger Anna Sundbom på IDC (INDUSTRIAL DEVELOPMENT CENTRE). Man kan själva bidra med att utbilda handledare som aktivt jobbar mot skolan, leder studiebesök och verkligen visar skoleleverna vilka möjligheter till intressanta jobb som faktiskt finns, menar Anna.

För att lyfta frågan ytterligare arrangerade IDC tillsammans med TMF (Trä- och möbelindustriförbundet) rekryteringsdagen som gick av stapeln i samband med TRÄ- OCH TEKNIKMÄSSAN i Göteborg, den 26 augusti. Under en paneldebatt med deltagare från näringsliv, Utbildningsdepartementet, skolan med mera, dryftades frågor om vad branschen kan göra för att stärka sitt varumärke som attraktiv arbetsgivare och varför inte samarbetet mellan skola och näringsliv fungerar fullt ut trots allainsatser som görs på området?

På plats som paneldeltagare fanns även C&D Snickeris personalchef Pia Hansson som drivit frågor i ämnet under lång tid. I skrivande stund är inte resultatet av Rekryteringsdagen summerat men vi återkommer med mer information i kommande utgåvor av Finssnickrat.

Dela inlägg