SCA till Waterfront Building

Av Elin Lans | Publicerat 8 september, 2010

mdf_sca_cdsnickeri

Papperstillverkaren SCA Forest Products lämnade under våren sina kontorslokaler på Stureplan. Nu finns koncernhuvudkontoret för SCA lokaliserat till Waterfront Building, Stockholms nya landmärke vid Centralstationen. Flytten genomfördes nyligen och innebär en kostnadseffektiv lösning där man vill spegla dagens och framtidens SCA.

Waterfront Building uppfyller också en rad krav på framtidens miljövänliga arbetsplats. Hela projektet följer ett miljöprogram för rivning och produktion baserat på livscykelkostnader, vilket innebär att hänsyn tas till hela byggnadens livscykel. Byggnaden, som är nyproducerad, kommer att uppfylla mycket långt gående miljökrav, baserat på en filosofi kring miljö som handlar om helhet. Waterfront Building byggs med internationell standard när det gäller service, design och val av material. Byggnaden är dubbelt så bra som EU:s Green Building Standard, det vill säga mycket energieffektiv.

Waterfront Building har en rad funktioner: dels tjänar den som kongresshall med plats för 3.000 deltagare i lokala och internationella evenemang. Anläggningen kommer även att innehålla ett hotell med 418 rum, varav hälften med utsikt över både Riddarfjärden och Stockholms Stadshus.

– Vi bygger ett kontorshus som erbjuder yteffektiva, moderna kontor med stark miljöprofil och servicekoncept. Att SCA valt att flytta in i två våningsplan i Waterfront Building ser vi som en bekräftelse på att vårt koncept håller, säger Christer Olofsson, Jarl Asset Management.

C&D Snickeri har på uppdrag av inredningsföretaget AB Evert Lindelöf tillverkat och levererat snickerier till SCAs nya huvudkontor. Inredningarna består av reception, möbelväggar, buffémöbel, kappnisch, bord och blomlådor. Snickerierna går i naturliga kulörer och är bland annat utformade i spännande vågmönster där man har integrerat marmorsten, teak och mässing för att höja den exklusiva känslan. Bakom formen står Ida Wanler på Sandell Sandberg.

mdf_sca_cdsnickeri
Dela inlägg