Sumpans nya bankpalats

Av Elin Lans | Publicerat 14 januari, 2015

Swedbank_C&DSnickeri

I början av 2011 tog SWEDBANK beslutet att alla verksamheter på Swedbanks huvudkontor som verkade i lokaler runt GALLERIAN i centrala Stockholm skulle flytta till nya lokaler. Jakten på nya lokaler inleddes redan våren 2009. Efter en grundlig utvärdering av en mängd olika projekt, både i City och utanför, föll valet på Sundbyberg. Fastigheten CIRKUSÄNGEN 6 var fram till 2011 obebyggd och fungerade som parkeringsplats till grannfastigheten stora blå. Idag står ny bebyggelse på tomten – skräddarsydd för Swedbank och en toppmodern arbetsplats för cirka 2.500 personer med stor lunchrestaurang i markplan. Totalarean är cirka 45.500 kvadratmeter.
Swedbank flyttade in i sitt nya huvudkontor i juni 2014. Den unika arkitekturen har skapats av det danska arkitektföretaget 3XN och TENGBOM har ansvarat för inredningen. Swedbanks huvudkontor är klassad MILJÖBYGGNAD NIVÅ GULD samt klassad enligt EU GREEN BUILDING. Byggnaden vann 2014 första pris i kategorin ”ÅRETS EU GREEN BUILDING”.

– Jag är glad att vi har hittat en mycket bra lösning för vårt nya huvudkontor, där alla verksamheter kan utvecklas i samma byggnad. Dessutom innebär de nya lokalerna en betydande kostnadsbesparing jämfört med den nuvarande lösningen i City, säger Swedbanks koncernchef Michael Wolf.

Inredningsprojektet, beställt av SENAB, har hållt C&D Snickeri fullt sysselsatta: man har levererat arbetsplatser, kopiatorstationer, mötesplatser och mycket mera. Genomgående material har varit ek, ofta massiv, kantat av mässing.

Swedbank_C&DSnickeri
Dela inlägg