Svenska kyrkan inviger i Amhult

Av Elin Lans | Publicerat 14 januari, 2015

Amhult_kyrka_CDSnickeri

Amhult_kyrka_C&DSnickeri

Den nya kyrkan i AMHULT, invigd i december 2014, är vackert belägen vid Snäckebergets fot, nedanför flygtornet, mellan kulturhuset Vingen och Torslandakrysset. Kyrkan är allt annat än traditionell i sin utformning – här har speciell hänsyn tagits till hur den bäst kan stödja den tänkta verksamheten – i ett av Göteborgsområdets snabbast expanderande områden. Arkitekturen är tänkt att fånga upp närmiljön – närheten til havet, berget och ekarna.

Kyrkan består av tre olika byggnadskroppar: kyrksal, kyrktorn och den fristående klockstapeln som smyckats med klocka från Pater Noster-kyrkan. Bakom arkitekturen finns SWECO.

– Kyrkan i det moderna samhället vill stärka rollen som en gemensam mötesplats och vi vill att kyrkan i Amhult i Torslanda ska kännas inbjudande och välkomnande, säger Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt i projektet.

C&D Snickeri har varit bidragande. Bland det som levererats märks vikdörrar i större format, bokhyllor till entrén och kyrksalen, serveringsluckor samt en ”myshörna”. Snickerierna är utförda i ek och har dekorerats med mässingslister och mässinghandtag, lokalt tillverkade av AM-TEKNIK i Falköping.

 

Dela inlägg