The Reef Fredrikshavn

Av Elin Lans | Publicerat 17 februari, 2011

the_reef_cdsnickeri

Stena Lines hotell i Frederikshavn, även känt som ”Badhotellet”, har nyligen genomgått en omfattande ombyggnation. I somras öppnades portarna till en helt ny upplevelse – The Reef i Frederikshavn. Nu kan hotellets gäster och besökare fly undan vardagen för att möta Karibien i en häpnadsväckande miljö i det nya äventyrsbadet med turkost vatten, grottor, kokosnötter och skatter. The Reef Frederikshavn är en av Stena Lines mest spännande satsningar och utgör ett unikt inslag bland de badhotell som redan finns på marknaden. I en praktfull tropisk omgivning får gästerna möjlighet att förtrollas av öns mystik, äventyr, lek och gemenskap. Den Göteborgsbaserade arkitektbyrån Figura är ansvarig för helheten i samarbete med Stylt Trampoli och PP Arkitekter kring skapandet av det nya badlandet The Reef.

Det karibiska konceptet kommer också att återspeglas i The Reefs olika kök.

– Mat och dryck är en viktig del i reseupplevelsen och genom att skapa en restaurang och en bar i samma genuina The Reefanda, får hotellets gäster och besökare ta del och njuta av upplevelsen i sin helhet, säger Charlotte Ljunggren.

Det är i synnerhet restaurangen som varit föremål för C&D Snickeris engagemang i projektet. Arkitektbyrån Figuras visioner har omsatts till spännande kreationer där valnöt möter Corian i allt från serverings- till receptionsdiskar. Resultatet är varmt och ombonat med en stark kryddning av tropiska inslag. Uppdragsgivare är PEAB Göteborg.

The Reef är beläget centralt i Frederikshavn med endast fem minuters promenad från hamnen. Stena Line har daglig trafik med Stena Danica och Stena Jutlandica till Frederikshavn underhela året.

The_reef_cdsnickeri
Dela inlägg