DICE


Fiktion eller verklighet
? I Fatburen på Södermalm i Stockholm ligger det svenska spelundret DICE huvudkontor – den världsledande spelstudion om 15 000 kvadratmeter i fyra våningar.

Arkitekt: Studio Stockholm Arkitektur

Om projektet:
Under hela processen från konstruktion till produktion och montage av inredningen utmanades vi att prestera av en slutkund som har som mission att leverera upplevelser utöver det vanliga. En stor del av utmaningen låg i att skapa en subtil, rumslig upplevelse med genomgående taktilitet i alla materialval. I projektet ingick ett flertal receptionsdiskar, tillverkning av 300 väggar som kläddes i panel som bestod av blandad ask och whiteboard, digital lounge samt ett unikt bord avsett för speltestning. Resultatet blev oerhört uttrycksfullt och spelstudion utsågs till Sveriges snyggaste kontor 2017.

Sagt om projektet:
”Ett snyggt kontor är framför allt ett kontor som passar och speglar verksamheten som bedrivs i det – ett kontor som gör att verksamheten utvecklas. Företag som sticker ut ska självklart ha ett kontor som sticker ut. Årets vinnare andas, lekfullhet, kreativitet, innovation och mod. Mod att pröva nya lösningar som både visuellt och funktionsmässigt rimmar med företagets ambitioner om att vara världsledande på det de gör. Det här är ett kontor för ett företag som verkligen vågar satsa – som vågar kasta tärningen. Roll the Dice!”

Jury: Gert Wingårdh, Anders Hallquist, Castellum och Ulrike Rahe, professor i industridesign vid Chalmers tekniska högskola

 

Andra projekt som kanske kan vara intressanta

Morgan Malmros

Morgan Malmros Montageansvarig C&D Snickeri
Vill du veta mer om projektet?

Kontakta mig!