Nationalmuseum, Stockholm

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum. Samlingarna består av måleri, skulptur och konst på papper från omkring 1500-talet till 1900-talet, samt av konsthantverks- och designföremål från 1500-talet till nutid. På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringen av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Det är ett av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid. Balansen mellan att värna om ett 150 år gammalt kulturarv och att utveckla byggnaden för att klara nya krav har varit den främsta utmaningen.

Om projektet: C&D Snickeri har tillverkat ett 100 tal innerdörrar i varierande storlek och utförande. Ny teknik, brand och säkerhet finns inbyggt i de dörrar som återskapats i originalutseende. C&D Snickeri har även tillverkat en stor del av inredningen till Nationalmuseets restaurang tillsammans med arkitekt, formgivare och konstnärer. Soffor, skåp, bänkar, bord, brickvagnar, diskar, kaffe- och vattenstationer.

Det är med stolthet som C&D Snickeri har varit med och bidragit till det prestigefyllda uppdraget att ge Stockholm och Sverige en ny museiupplevelse i en unik kulturmiljö från 1866, säger Katarina Nilsson, försäljningsansvarig på C&D Snickeri. Det är fantastiskt roligt att få utföra ett jobb i en byggnad som renoveras för första gången på 150 år.

Katarina Nilsson
Vill du vet mer om projektet?

Kontakta mig!