Quality Hotel Globe


Spektakulärt pussel på över 6500 bitar.
Vi fick förtroendet att rita, tillverka och lägga det. Se resultatet när vi skapade Quality Hotel Globes nya hörsal.

Quality Hotel Globe, vägg i vägg med Ericsson Globe och Tele2 Arena i Stockholm, är ett av Stockholms största hotell med tillhörande konferensanläggning. 2014 färdigställdes den nya tillbyggnaden som bland annat inrymmer en spektakulär hörsal som C&D har varit djupt involverade i.

Arkitekt: White Arkitekter

Om projektet:
På grund av den nya hörsalens komplexitet involverades C&D Snickeri redan under projekterings- och ritningsfasen, vilket innebar ett nära och omfattande samarbete med arkitekter från White. Hörsalens ytterhölje är utformat som ett gigantiskt pussel bestående av över 6500 detaljer som tillsammans bidrar till dess spännande organiska form. Varje unik del, tillverkad i genomfärgat, brandklassat lättviktsmaterial, har ritats upp och fått sin form genom C&D Snickeris 5-axliga CNC-utrustning.

”I samband med projektet fick vi verkligen möjlighet att utnyttja vår välutrustade maskinpark och vårt tekniska kunnande. Vi lade ner mycket tid tillsammans med beställaren under ritfasen, ett arbete som vi verkligen hade igen när det blev dags för montering. Slutresultatet blev oerhört lyckat.”
Emil Carlson, projektledare på C&D Snickeri.

 

Andra projekt som kanske kan vara intressanta

Emil Carlsson

Emil Carlson, Projektledare C&D Snickeri
Vill du veta mer om projektet?

Kontakta mig!