Vara Konserthus, Sparbanken Black Box

När Vara Konserthus utökar sin repertoar med ett helt nytt scenrum görs det plats för fler scenupplevelser. Den svarta lådan kan fyllas med allt ifrån konserter, dansföreställningar och teater till mässor, konferenser och föreläsningar. Det som gör blackboxen unik är möjligheten att variera typ av scen och variant av sittning. Till skillnad från den nuvarande konsertsalen finns det mycket mer spelrum vad det gäller utformning av rummet och möjlighet att skapa olika stämningar. Flexibiliteten gör att det finns utrymme för allt ifrån 260 personer på läktare upp till 1 000 personer stående.

– I och med Sparbanken Blackbox får vi möjlighet att bredda vår verksamhet och utöka konserthusets repertoar med nya typer av upplevelser. Till exempel stående popkonserter, intima och nytänkande kammarkonserter och dinnershows vid bord, säger Henrik Lillsjö, produktionschef på Vara Konserthus.

Arkitekt: ABAKO Arkitektkontor AB

Om projektet: C&D Snickeri har tillverkat  rund receptionsdisk i svart och brun genomfärgad MDF med mässingsdetaljer och en cafédisk i vitpigmenterad massiv ask. Inklädnad i metallaminat och genomfärgad MDF till ny garderobsdisk samt paneler i metallaminat vid entrépartiet till Black box.