Nationalmuseum Stockholm

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum. Samlingarna består av måleri, skulptur och konst på papper från omkring 1500-talet till 1900-talet, samt av konsthantverks- och designföremål från 1500-talet till nutid. På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringen av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Det är ett av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid. Balansen mellan att värna om ett 150 år gammalt kulturarv och att utveckla byggnaden för att klara nya krav har varit den främsta utmaningen.

Om projektet: C&D Snickeri har utöver ett 100 tal innerdörrar i varierande storlek och utförande och en stor del av inredningen till Nationalmuseets restaurang även tillverkat anpassade, vackra ledstänger

Det är med stolthet som C&D Snickeri har varit med och bidragit till det prestigefyllda uppdraget att ge Stockholm och Sverige en ny museiupplevelse i en unik kulturmiljö från 1866, säger Katarina Nilsson, försäljningsansvarig på C&D Snickeri. Det är fantastiskt roligt att få utföra ett jobb i en byggnad som renoveras för första gången på 150 år.

Andra projekt som kanske kan vara intressanta