Allt behöver inte vara i trä

Inom begreppet ”solid surface” finns en rad nya intressanta material som lämpar sig i ­prod­uktionen av ledstänger och steg. C&D Snickeri har idag stor ­erfarenhet av produktion på området och vi vägleder dig gärna till rätt materialval.

Solid Surface
Solid Surface

Solid Surface • Dupont Corian® och Wilson Art® är exempel på kompositmaterial som består av naturliga mineraler med akryl som bindemedel. Kombinationen bildar ett massivt, porfritt material som ger ­exceptionella designmöjligheter och lång hållbarhet. Materialet ­lämpar sig utmärkt för ledstänger. Det kan sammanfogas med i det närmaste osynliga skarvar och böjas till alla tänkbara former. Finns i ett stort antal färger och mönster och kan kombineras med t ex trä.

kvartz
Kvartz-material

Zodiaq® är ett exempel på kvartz-material med tålig, lättskött yta med lyster och djup. Finns i ett stort antal kulörer. Materialet är massivt och tungt – sägs vara ­hårdare än granit och lämpar sig genom sin gedigenhet för t ex trappsteg.

Läderlindat
Läderlindat

Klassiker som aldrig går ur tiden. Slitstarkt och snyggt med lång hållbarhet.

Valchromat®
Valchromat®

Valchromat® är en ny typ av MDF där varje fiber är helt genomfärgad – samma färg finns genom hela ­materialet. Den höga hållfastheten och fukt­beständigheten hos Valchromat® gör att användningsområdena är många, men vi tycker även att det passar för ledstänger.

Texluce
Texluce

Texluce är en kombination av massivt trä och transparent plast som skapar ett starkt skiv­material. Lämpligt för allt från bord och dörrar till steg och överliggare. Finns i en rad olika dimensioner och träslag.